’Min far havde givet mit nummer til en mand og sagt, at jeg var god til at slikke pik’, fortæller Poul Glargaards datter, Mette, i ny bog
Kun tre måneder efter skuespilleren Poul Glargaard tog sit eget liv, sender hans datter en bog på gaden, som tegner et billede af en følelseskold, selvoptaget og alkoholiseret far, som kastede et ødelæggende net ud over hendes barndom.
Grinede bare
Mette Glargaard fortæller i bogen, ’Poul Glargaards datter’, at hendes far svigtede og manipulerede med hende, og han grinede ad hende, når hun konfronterede ham.
– Engang blev jeg ringet op af en mand, som havde fået mit telefonnummer af min far. Min far havde lovet mig væk til ham og sagt, at jeg var god til at slikke pik. Det var utroligt krænkende, men da jeg konfronterede ham med det, grinede han og sagde, at det jo bare var for sjov, fortæller Mette Glargaard.
LÆS OGSÅ: Glargaards datter: - Mon ikke min far er blevet bisat nu?
Hun har skrevet på bogen i over ti år, og hun erkender, at timingen for udgivelsen er speciel.
– Jeg ved godt, at min far ikke kan forsvare sig, men jeg skriver ikke noget i bogen, som jeg ikke allerede har konfronteret ham med. Vi har diskuteret det massevis af gange, men han har aldrig taget det alvorligt, fortæller Mette Glargaard, som efter sin fars død flyttede tilbage til København.
LÆS OGSÅ: Mundkurv til gæsterne ved Glargaards begravelse
Den kendte skuespillers datter har i årevis haft en blog på nettet, hvor hun har beskrevet forholdet til sin far, og det er en del af de blog-indlæg, som går igen i bogen.
– Jeg oplever, at der er et kæmpe behov for at tale om ’det usynlige omsorgssvigt’. Jeg er hverken blevet slået eller har været udsat for seksuelt misbrug af min far, men jeg har aldrig fået kærlighed eller omsorg af ham. Jeg var tilovers. Alting handlede om ham, og jeg var blot hans publikum, siger hun.
LÆS OGSÅ: Poul Glargaard efterlod afskedsbrev
Bryde et tabu
Mette Glargaard holder bl.a. foredrag om forholdet til sin far, og hendes erfaring er, at usynligt omsorgssvigt, som hun kalder det, er utrolig almindeligt.
– Jeg har ikke skrevet en selvhjælpsbog. Jeg har skrevet om mine oplevelser, fordi det er vigtigt at sætte fokus på den type omsorgssvigt, som er så almindeligt, men som mange har svært ved at tale om. Vi har jo fået både mad, tøj og tag over hovedet – men vi har været uønskede. Det er der mange, der har oplevet, og jeg vil gerne være med til bryde den ulyst, vi har til at tale om det, siger hun.