"Den sørgelige mangel på solidaritet blandt forfulgte kristne" - Snaphanen

Den sørgelige mangel på solidaritet blandt kristne Af: Nicolai Sennels, psykolog og forfatter Friske studier viser, at 105

Nicolai Sennels,

19/08/2011

Den sørgelige mangel på solidaritet blandt kristne

Af: Nicolai Sennels, psykolog og forfatter

Friske studier viser, at 105.000 kristne dræbes hvert år på grund af deres tro. Med andre ord dræbes en kristen hvert 5. minut, fordi hun eller han er kristen. De af os, som ikke holder os til politisk kastrerede (politisk korrekte) aviser og tv-nyheder, er fuldt klar over den blodige undertrykkelse af kristne i muslimske lande. Kristne er såmænd også ofre for vold og trusler i deres egen vestlige lande. Et blandt utallige eksempler er Holland, hvor marokkanere råber “En hund mindre!” ad kristne begravelsesoptog.

Det er chokerende at se, hvor lidt kristne gør ved problemet. Det mest naturlige at gøre som kristen, kristen leder eller kristen organisation, ville være at bede de islamiske ledere og organisationer om at kræve et stop for religiøs vold mod kristne. De burde forlange, at imamerne erklærer de mange koranvers, som prædiker had, vold og mord på kristen, for ugyldige.

 

Mange af os forventede, at langt flere kristne ville skrive læserbreve til aviserne, demonstrere foran moskeer og ambassader, opfordre medier til at rapportere mere om problemerne osv. Lokale menigheder burde skrive åbne breve til moskeer og islamiske organisationer og høfligt anmode dem om offentligt at tage afstand fra religiøs vold – herunder relevante skriftssteder i deres egne tekster. Kristne konferencer burde tale åbent og vedholdende om det, og udspy en konstant regn af fordømmelser og opfordringer.

Jeg vil ikke sige “skam over jer”. Nuværende og fremtidige generationer af kristne, som nyder mindre sikkerhed end I gør, vil sige det. For at vende den anden kind til, er man nødt til at dreje hele hovedet og dermed kigge den anden vej. At se den anden vej er måske ikke skadeligt for en selv, hvis man lever under sikre betingelser. Men at svigte folk i nød – endda kristne fæller – er pinligt og kujonagtigt, og får kristendommen til at se ubrugelig ud i en verden, hvor tingene desværre ofte er mindre rosenrøde. Tegn på svaghed vækker ikke medfølelse hos islams hellige krigere, det fremstår tværtimod som sårbarhed, der på alle måder skal udnyttes.

Ingen anden religiøs gruppe hjælper flere ofre for krig og personlige og naturgivne katastrofer end kristne. Kristendommen er en gave til denne verden og et stort eksempel for os alle. At beskytte sine trosfæller mod undertrykkelse og vold burde være en naturlig opgave. Den sørgelige, sørgelige mangel på solidaritet blandt kristne må stoppe, selvom det betyder, at man skal løbe en personlig risiko, at man offentligt tager et upopulært standpunkt eller fornærmer ens forfølgere.

Kristendommen er den største religion i denne verden. Den har lagt det kulturelle grundlag for verdenshistoriens rigeste, frieste og mest medfølende samfund. Ulig muslimer, er kristne respekterede for deres handlinger og værdier. Det er på tide, at denne sovende kæmpe vågner op til dåd.

Nicolai Sennels

Hør også Sennels her på P 1: Nicolai Sennels fra Dansk Folkeparti er tredje gæst i Niels Krause-Kjærs sommerserie om yngre politikere, der stikker ud og har kant.