Den professionelle kontanthjælpsmodtager

I det seneste år er der dukket historier frem om folk der har været på kontanthjælp i årtier

Jesper Ørsted,

03. januar 2013

I det seneste år er der dukket historier frem om folk der har været på kontanthjælp i årtier. Folk, der mere eller mindre permanent befinder sig på kontanthjælp er dem jeg kalder for professionelle kontanthjælpsmodtagere. I gamle dage, dvs. før bistandslovens indførsel i 1973, hyldede Socialdemokraterne princippet der hed: Kræv din ret og gør din pligt. I dag har de, trods udtalelser om det modsatte, glemt den sidste del af sætningen. I dag kræver man bare sin ret. Og sosserne og deres regeringspartnere og støtteparti fremmer kontanthjælpskulturen ved at fjerne kontanthjælpsloften, starthjælpen og lukke op for øget indvandring af mennesker fra de varme lande.

Det kræves ikke at kontanthjælpsmodtagere skal smide burka og tørklæde for at kunne modtage kontanthjælp, selvom det reelt forhindre de pgl i at få et arbejde.

Det kræves ikke at kontanthjælpsmodtagere skal kunne tale dansk, selvom det reelt forhindre de pgl i at få et arbejde.

Det kræves ikke at kontanthjælpsmodtagere skal gå i behandling for alkoholisme og stofmisbrug, selvom det reelt forhindre dem i at få et arbejde.

Det kræves ikke at kontanthjælpsmodtagere med sociofobi mv. går i behandling for det, selvom det reekt forhindre dem i at få et arbejde.

Det kræves ikke at kontanthjælpsmodtagere enten flytter efter arbejdet eller uddanner sig i et fag, som der er behov for der hvor de bor.

Det er groft sagt ret nemt at være professionel kontanthjælpsmodtager i Danmark

Og når jeg ser graffittisvineri og affald ligge og flyde, så spørger jeg migselv hvorfor der ikke er blevet aktiveret nogle kontanthjælpsmodtagere til at rydde op og gøre rent.

Aktivér de kontanthjælpsmodtagere der har været længest på kontanthjælp til at møde op kl 7:00 på rådhuset, hvor de vil få udleveret kedeldragt og det fornødne udstyr til at løse dagens opgaver. I Ruderdals kommune fik de den gode idé at straksaktivere unge kontanthjælpsmodtagere, der havde regnet med et sabbatår eller to på kommunens regning. Med det resultat at ligepludselig ikke længere var nogen unge kontanthjælpsmodtagere i kommunen. Det må da kaldes for en succes.