Danmark rasler ned af velstandsranglisten - mens medierne sover

LEDER: "Danmark rasler ned af velstandsranglisten," lød overskriften på en analyse fra DI, som udkom mandag morgen

Ole Birk Olesen,

01/02/2010

LEDER: "Danmark rasler ned af velstandsranglisten," lød overskriften på en analyse fra DI, som udkom mandag morgen. En nedslående nyhed for alle danskere og et problem, som de store danske medier derfor burde afkræve politikerne svar på løsningen af. 'Hvad agter I at gøre ved det?' Men det skete ikke.

At Danmark derimod er endt som nummer 32 i et såkaldt "globalt miljø index" fik masser af opmærksomhed. Allerlykkeligst ville de danske journalister tilsyneladende være, hvis landet endte som et nationalt frilandsmuseum: Uden nogen penge, men med masser af natur!

Af alle de store medier er det kun Børsen, der for alvor prioriterer at problematisere nedturean for dansk velstand. Det er det eneste sted, hvor man sætter ressourcer af til at køre kampagnejournalistik mod de politikere, som lader økonomien sejle. På andre borgerlige medier, som også burde have øje for sagen, har man travlt med andre ting. Jyllands-Posten har siden Muhammed-krisen udviklet sig Dansk Islam Tidende. Islam synes at være det eneste, man virkelig brænder for i Viby J. På Berlingske Tidende sætter man flest sider af til at berette om børns skolegang og trafiksituationen i HT-regionen. Og hvad angår Danmarks Radio og TV 2 ... Ja, den slags angår vist slet ikke Danmarks Radio og TV 2.

Hvad danskerne skal leve af i fremtiden får lejlighedsvis en bekymret artikel i de to borgerlige morgenaviser i erhvervssektionen. Den slags interesserer kun erhvervsfolk sig for, må logikken være - alle andre er jo bare lønmodtagere og får pengene placeret på lønkontoen uden forbindelse til konkurrenceevne, produktivitetsudvikling og arbejdsomhed.

Den slags ville man kunne forstå, hvis vi havde at gøre med aviser som Politiken, hvor de fleste læsere er offentligt ansatte uden egentlig arbejdsmæssig kontakt med sammenhængen mellem løn og efterspørgsel efter det, man producerer. Men hvad er de øvrige mediers undskyldning?

Kilde: