Bør det være et krav at arbejdsløse akademikere efter et vist tidsrum på understøttelse benytter sig af arbejdskraftens frie bevægelighed inden for EU såfremt de ikke kan finde arbejde i Danmark?
Blandt andet Københavns kommune arbejder jo aktivt på at hjælpe arbejdsløse akademikere til at finde arbejde inden for EU (som nedenstående link taler om), det er ofte forskelligt fra land til land hvilke brancher der oplever arbejdsløshed eller flaskehalse. Men kunne det ikke være godt for den enkelte lediges egen udvikling hvis man gik skridtet videre og sagde at efter foreksempel et års arbejdsløshed var det et krav at den ledige begyndte også at søge arbejde i andre EU lande, inklusive de nye medlemslande.
Mange multinationale selskaber har foretaget massive investeringer i de tidligere østbloklande. Et arbejde for et sådant selskab i eksempelvis Tjekkiet eller Polen kunne været et godt springbræt for en fremtidig karriere, og det ville samtidigt gavne finanserne og væksten, både i DK, samt i de lande hvor de arbejdsløse akademikere ville flytte hen. Arbejdsløshed og uudnyttede resoourcer er hverken den ledige eller samfundet til nogen nytte. En fælleseuropæisk arbejdsformidling kunne være en vej frem.
http://www.business.dk/arbejdsmarked/borgmester-vil-sende-arbejdsloese-akademikere-ud-af-lan