På baggrund af den megen debat om betalingsringen i København, har jeg tænkt om vi ikke burde gå den modsatte vej. Burde AL infrastruktur ikke være gratis i Danmark?
Når man bor på Sjælland, som jeg gør kan man til tider føle sig lidt spærret inde. Hvis man vil til Fyn/Jylland, så koster det penge uanset hvilken vej man vælger. Derfor er turene dertil ofte få og nogle gange til stor irritation.
Hvorfor skal det koste penge at køre rundt i sit eget land? Hvorfor er det kun nogle broer som koster penge at køre over - hvorfor koster det ikke penge at krydse fx. Lillebæltsbroen og turen igennem Limfjordstunnelen er også gratis?
Der er virkelig mange øer i Danmark jeg aldrig har set - og jeg kommer nok heller ikke til det, da jeg ikke vil betale en masse for at se fx. Nekselø.
Hvis vi nu eksperimenterede med at man skulle kunne besøge alle landsdele uden at skulle have penge op af lommen på gåben, med cykel, på knallert og i bil, ville det så netop ikke skabe vækst i udkants Danmark? Også selvom det naturligvis ville koste samfundet lidt mere, hvis det var gratis at tage færgen over Rørvig-Hundested?
Man kan selvfølgelig argumentere at folk selv vælger om de vil bo på Bornholm og dermed så også må betale for at komme frem og tilbage til resten af landet, men ville det på lang sigt ikke skabe meget mere fleksibilitet og fremme villigheden til at tage et job hvor man normalt aldrig ville tage et job på af prisen?