Bertel Haarder vs. sundhedsmafiaen: En modig mand siger sandheden

Klaus K i EB 16

Klaus K,

16/10/2010

Klaus K i EB 16. okt om Bertel Haarder og passiv rygning-sagen:

"Vi skal lige forstå det her: Haarder har ret. Videnskaben er med ham. Sundhedsmafiaen skjuler det for folket, men sådan er sandheden: Passiv rygning er ikke farligt. Aktiv rygning kan være farligt - og det sagde Haarder også flere gange.

Her står landets folkevalgte sundhedsminister altså og gennemhuller sundhedsmafiaens største dogme offentligt. Det er som at kunne høre Galilei, der blev smidt i fængsel af den katolske kirke i 1633 for at sige, at jorden ikke er universets centrum. Vi bør være stolte over at have en kapacitet som Haarder, der tør sige tidens magtfulde sundhedsfarisæer imod.

At han straks efter blev overfaldet i medierne, der kaldte det "en chokerende udtalelse" - og af små kommissærer blandt hans politiske modstandere, der kaldte ham i samråd for at stå skoleret - det viser kun, hvor vigtigt det er, at vi har en mand som Haarder. En mand, der kan tænke selv, og som tør sige sandheden uanset risikoen.

At han samtidig sagde, at jeg havde bedrevet "snavs-journalistik" for at citere ham for en privat udtalelse - well, det tilgiver jeg ham. For han var samtidig ærlig nok til at sige, at han var citeret korrekt."