Benny Engelbrecht: Thorning må gerne tale om politik som et brætspil

”Det virker en kende bizart i den meget alvorlige økonomiske situation, vi står i, at skrive om at vi ’leger’ politik

Ole Birk Olesen,

23/02/2010

”Det virker en kende bizart i den meget alvorlige økonomiske situation, vi står i, at skrive om at vi ’leger’ politik.”

Sådan lød kommentaren fra Socialdemokraternes forbrugerordfører, Benny Engelbrecht, da statsminister Lars Løkke Rasmussens spindoktor, Søs Marie Serup, i sidste uge kom til at udtale, at ”Danmark er et dejligt land at lege med politik i”.

I dag er det så Engelbrechts egen partiformand, Helle Thorning-Schmidt, der i en udtalelse til regeringsrokaden afslører, at hun betragter politik som et brætspil. Men det har Benny Engelbrecht ingen problemer med, betror han 180Grader.dk.

Benny Engelbrecht, vi talte jo for nylig om Søs Marie Serups udtalelse om at ’lege med politik’, hvor du sagde, at det var ’bizart’ at sige sådan i den alvorlige økonomiske situation, landet står i …

”Ja, og hvor jeg sagde, at jeg gerne anerkender, at hun spiller det her spil med kommunikationen, men at det jo ikke er det, politik handler om,” siger Benny Engelbrecht.

Nu er Helle Thorning-Schmidt så ude at kommentere på regeringsrokaden i dag. Hun siger, at 'selv om der nu er kommet nye spillere, så er det stadig det samme bræt og det samme spil'. Hvad siger du så til det?

”Det har jo ikke noget med en leg at gøre i den sammenhæng. Det er forskellen. Det er ikke et spørgsmål om at lege politik, det er derimod en analogi, som jeg synes er meget logisk. Men det er langt fra den tankegang, at man leger politik.”

Er leg og brætspil ikke tæt på at være det samme?

”Prrrruhhhh … Jamen, i den sammenhæng er der jo ligesom to synsvinkler. Der er den her synsvinkel, der går i retning af, at man har et strategisk landskab, som er det, som befolkningen ser, og det handler om kommunikation. Og så har man så det politiske, som ligger bagved, og når man træffer nogen beslutninger om f.eks. skat, som Søs Marie Serup konkret udtalte sig om, så er det noget, som er en politisk beslutning, der ikke handler om kommunikation, som hun gør det til. Hvordan man sætter et politisk hold i forhold til det kommunikative er selvfølgelig en del af det politiske spil, der kører, og der er det et meget godt billede at beskrive det som et spil. Så jeg synes ikke, at man kan blande de to ting sammen.”

Vi står jo stadig i den samme alvorlige økonomiske situation. Er det så ikke lige så bizart at udtale sig, som om det hele handler om et spil Ludo?

”Nej, for jeg synes, at det er et meget godt eksempel på det, som bliver lavet lige nu. Hvad handler den her regeringsrokade reelt om? Den handler først og fremmest om, at regeringen gerne vil stå sig godt i befolkningen, og hvis man ser på nogle af de ministre, som er sat ind, så er de ikke nødvendigvis med, fordi man gerne vil have et politisk hold, der kan løse problemerne bedst muligt for Danmark. De skal mere ses i lyset af et spil om, hvordan Løkke ser ud til næste folketingsvalg.”

Nu er det jo Helle Thorning-Schmidt, der kalder det et ’bræt’ og et ’spil’ og ikke Lars Løkke Rasmussen.

”Det er jeg udmærket klar over, men derfor kan man stadig have statsministeren mistænkt for, at det handler mere om, hvordan han ser ud til næste folketingsvalg, end hvordan man opstiller det politisk mest duelige hold.”

Hvis der nu skulle være enkelte læsere, som mener, at du har to standarder – én for det der foregår i regeringen, og en anden for det der foregår i dit eget parti – hvordan vil du så overbevise dem om, at det ikke er tilfældet?

”Hehehehehehehe … Jamen, jeg er ikke i tvivl om, at dine læsere i forvejen vurderer det på den måde i forhold til mig, så lige præcis det vil jeg måske være en lille smule ubekymret for. Men jeg må jo sige det, som det er: Vores land har nogle alvorlige politiske udfordringer, og jeg kan ikke se, at det giver nogen forbedring, at man laver om på regeringens sammensætning," siger Benny Engelbrecht.

Kilde: