Bagsiden af akutpakken

Jeg har en god veninde som er pædagog

_slettet_bruger_7537 Ikke angivet,

15/01/2013

Jeg har en god veninde som er pædagog. Hun er endda en dygtig en af slagsen endda, da hun udover et godt resultat på uddannelsen, har samlet en masse erhvervserfaring ved at arbejde i vikariater i de forskellige nicher i 'brancen'. Vuggestuer, børnehave, Et anbringelsessted samt et vikariat som dagplejepædagog, men i øjeblikket er hun i fast job i en anden kommune end den hun bor i. 

Nu starter bøvlet så - for pga ægtefællens jobskift passer det bedre til familien hvis hun søger arbejde i den kommune hvor de bor, da de så sparer den belastning det er begge at have lang transporttid. Hun har et godt netværk blandt de forskellige institutioner i kommunen, og lederne vil gerne ansætte hende for hendes dygtighed - Det kan de bare ikke...

For den vise forvaltning har besluttet at alle pædagogstillinger SKAL slås op som akutjob, så de kan score de 25.000 i præmie fra staten. Nåja - og staten betaler jo også de fleste af dagpengene i modsætning til kontanthjælp, så der er RET stort pres på lederne om at de ansætter en medarbejder som både er bosat i kommunen og er tæt på at skulle på kontanthjælp.. Man har også besluttet at slå de fleste stillinger op som vikariater - Hvem ved: Måske i håbet om at de så kan få de 25.000 over flere omgange. At penegene ikke spares af skatteborgerne, men bare flyttes mellem kommune og stat bekymrer selvfølgelig ingen..

Så i øjeblikket er min veninde afskåret fra at søge arbejde i sin kommune, fordi hun har det 'uheld' at være i job !!!

På samme måde er lederne i de kommunale institutioner i pågældende kommune afskåret fra at ansætte den kandidat som de finder bedst kvalificeret til at tage et job, fordi kandidaten har erfaring med lige præcis de opslåede stillinger - De skal i stedet for ansætte en som er uerfaren inden for området. Måske endda en som er uden job på grund tidligere udvist dårlig performance, og som derfor er tæt på at ryge på kontanthjælp.

Vorherre bevares.. Men sådan går det jo når F A RV EL regeringen gennemfører planøkonomiske reguleringer.

Kilde: