90-årig sov i tis i en måned mens plejehjemmet ventede på bleer

90-årige Grethe Larsen måtte efter en hjerneblødning på plejehjem

Slettet Bruger,

04/10/2009

90-årige Grethe Larsen måtte efter en hjerneblødning på plejehjem. Her gennemgik hun et sandt administrativt helvede, skriver Ekstra Bladet.

De fleste ældre på plejehjem eller i egen bolig kan ikke få en ble før kommunens særlige konsulenter har accepteret det. I Grethe Larsens tilfælde tog det en hel måned at få denne tilladelse.

"Det var meget nedværdigende for hende, og hun var utrolig ked af det. Hun vågnede tit op om morgenen gennemblødt af urin fra top til tå," siger Jytte Larsen, der er datter af Grethe Larsen, som netop er død.

På trods af, at plejepersonalet ikke havde fået lov af kommunen tog de bleer i overskud fra nogle af de andre beboere og gav til Grethe Larsen. Men de var ikke kraftige nok, så den 90-årige dame tissede igennem dem og vågnede derfor ofte i sin egen urin.

Det var dog ikke kun om natten, at Grethe Larsen havde problemer. Det var nemlig heller altid, at der var tid til at følge den gamle dame på toilettet i dagstimerne.

"Der var ikke altid personale nok til at følge min mor på toilettet, så det skete flere gange, at hun simpelt hen sad i sin stol og gjorde i bukserne, hvilket hun naturligvis også var frygtelig ked af," fortæller datteren til Ekstra Bladet.

[email protected]

Kilde: