686 ægtepar har fået taget den halve kontanthjælp

Siden 300-timers-reglen blev indført 1

Slettet Bruger,

11/05/2008

Siden 300-timers-reglen blev indført 1.april 2007 har 686 ægtepar fået frataget den enes kontanthjælp. Det viser en undersøgelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, skriver Ritzau. Blandt parrene stammer mere end ni ud af ti fra ikke-vestlige lande.

Direktør i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd Lars Andersen kritiserer ordningen for at øge skellene i samfundet og gøre de svageste og mest udsatte grupper fattigere.

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen tager dog kritikken roligt. Regeringen har ingen planer om at ændre ordningen og ser intet problematisk i, at ordningen overvejende berører indvandrerfamilier, lyder det fra beskæftigelsesministeren. Det var da også en del af baggrunden for reglen, idet mere end 75 procent af ægtepar, hovr begge har været på kontanthjælp i mere end et år, har indvandrerbaggrund.

Et ægtepar, der begge har været på kontanthjælp i mere end to år, skal kunne dokumentere 300 timers ordinært og ustøttet arbejde inden for de seneste 24 måneder for at bevare retten til begges kontanthjælp. Opfylder ingen af ægtefællerne kravet, udbetales der dog alligevel én kontanthjælp.

[email protected]

Kilde: