2 firmaer

Der var engang 2 firmaer, Lighed A/S og Frihed A/S

Mikael Christian Varrild Flensborg,

15/11/2012

Der var engang 2 firmaer, Lighed A/S og Frihed A/S. Firmaerne delte lejemål, og hvert af firmaerne havde 50 medarbejdere. De 2 firmaer havde derudover også en fælles parkerings-plads tilknyttet lejemålet. Alle medarbejdere i hvert firma havde bil, og der var i alt 80 parkerings-pladser til rådighed. Og selvom det i princippet var for få parkerings-pladser, så var det meget sjældent et problem, da der som regel var mindst i alt 20 medarbejdere fra begge firmaer, som arbejdede hjemme, på forretnings-rejse, på ferie eller lignende . 

Faktisk skete det kun 2 gange på et helt år, at der ikke var nok parkerings-pladser, og uheldigvis var det medarbejdere fra Lighed A/S som det gik ud over begge gange, idet der ikke var nogen ledige pladser, da de mødte på arbejde, således at de var nødt til at finde anden parkering i nærområdet. De 2 medarbejdere i Lighed A/S lavede et STORT nummer ud af dette i hele deres firma, idet de mente det var uretfærdigt, fordi begge gange dette var sket var Frihed A/S under fuld bemanding, således at der kun var 30 pladser tilbage til Lighed A/S de pågældende dage. Så deres ledelse følte sig nødsaget til at kontakte udlejeren, således at der kunne blive lavet en parkerings-plan med faste pladser til hvert firma. Og således delte udlejeren ved førstkommende lejlighed parkeringspladsen op i 2 lige store dele, hvor hver halvdel var eksklusivt reserveret til de 2 respektive firmaer.

Medarbejderne hos Lighed A/S var svært tilfredse med denne meget elegante ordning. Men da et år var gået med denne løsning kunne medarbejderne ved Lighed A/S konstatere at det skete langt oftere nu, ja faktisk hver eneste uge, at nogen af dem ikke kunne finde nogen parkerings-plads, når de mødte på arbejde. Og de kunne jo ikke benytte Frihed A/S' reserverede pladser, selvom der oftest var et nogen stykker, som var tomme. Men det var de så alligevel ret ligeglade med ved medarbejderne hos Lighed A/S, når det kom til stykket, for de havde observeret at det nu også skete ugentligt at nogen medarbejdere hos Frihed A/S havde samme problem. Så det var lige for alle, og en yderst "fair løsning".

Kilde: