Leder: VKO eller VKOY, det er sp

Slettet Bruger,

12/11/2007

Borgerlige vælgere skal på denne valgdag, den 13. november 2007, besvare ét grundlæggende spørgsmål, når de står i stemmeboksen: Er de tilfredse med den politiske kurs, som flertallet i Folketinget bestående af Venstre, de Konservative og Dansk Folkeparti har stået for siden 2001? De, der kan svare ja til spørgsmålet, kan trygt stemme på et af partierne fra VKO-flertallet og håbe på, at de bevarer flertallet efter valget.

For dem, der svarer nej til spørgsmålet, er valget lidt mere kompliceret. De må tage stilling til, om et nyt flertal, der også omfatter Ny Alliance vil være en forbedring i forhold til VKO eller ej. Det er ikke et nemt spørgsmål, for der er mange ubekendte i forhold til det nye parti. Partiprogrammet peger i mange retninger - ligesom alle andre partiers programmer i øvrigt gør, men med den forskel at ingen ved, hvordan Ny Alliances partiledelse vil prioritere de forskellige modstridende synspunkter i det praktiske politiske arbejde. De fleste burde dog nok kunne bifalde det, hvis regeringen ikke kun skulle forhandle skat med Kristian Thulensen Dahl, men også med Anders Samuelsen!

Én ting ved vi imidlertid: De mange borgerlige, der i det åbne eller det skjulte går rundt og håber, at VKO-flertallet bliver brudt, og at Ny Alliance med dets forslag om maks 40 procent skat får afgørende indflydelse på regeringsdannelsen, bør overveje meget nøje, om de vil medvirke til at bevare det gamle flertal ved at stemme på VKO-partierne. Meningsmålingerne tyder på, at det bliver tæt løb. Det er marginaler, der afgør, om Fogh efter valget kan fortsætte den alt for kendte kurs med VKO-flertallet, eller om han også skal have Ny Alliance med for at kunne danne regering.

At håbe på at Ny Alliance vil få indflydelse, men samtidig at stemme på VKO hvorved man bakker op om, at flertallet kan sikres uden Ny Alliance, er ... i hvert fald ikke særligt konsekvent. Før man afgiver sin stemme, bør man derfor tage et kig i spejlet og spørge sig selv: "Når der er gået endnu en valgperiode, hvor der er gennemført lige så lidt borgerlig politik, som i de første to valgperioder, vil jeg så være stolt af, at jeg var med til at bakke det op med min stemme på Venstre, de Konservative eller Dansk Folkeparti i 2007?"

Til alle, der ønsker alternative overvejelser om den fornuftigste stemmeafgivning, anbefales "Borgerlig stemmeguide 2007" fra 180Grader.dk's anonyme valgekspert!

Kilde: