Regeringen overvejer andre muligheder end at forringe seniorpensionen, som der ellers er lagt op til i regeringsgrundlaget.
Sådan lyder det fra statsminister Mette Frederiksen (S) i forbindelse med tirsdagens spørgetime i Folketingssalen:
- Jeg lytter mig til, at der her i Folketinget ikke er opbakning til det. Derfor overvejer vi også i regeringen, hvad det næste skridt så er på det spørgsmål.
Del af regeringsgrundlag
I regeringsgrundlaget lægger SVM-regeringen op til at sammenlægge Arne- og seniorpensionen til en samlet ordning.
- Udgangspunktet for regeringens virke er selvfølgelig vores regeringsgrundlag. Det er et regeringsgrundlag, som er skabt gennem mange ugers forhandlinger.
- Mit håb var, at vi kunne lave noget flere partier sammen, så vores seniorer ved, hvad man har at gøre godt med i fremtiden. Men det ser svært ud i det her Folketing, siger Mette Frederiksen tirsdag.
Statsministeren svarer i Folketingssalen ikke på noget tidspunkt klart på, om regeringen ønsker, at planerne om seniorpensionen fra regeringsgrundlaget føres ud i livet.
- Vores gamle venner fra De Radikale går ind for både at afskaffe Arne-pensionen og efterlønnen. Så nogen let løsning på tilbagetrækningsområdet er der ingen af os, der har, siger hun.
Partier forlader forlig
Seniorpensionen er omfattet af et politisk forlig, som Venstre, Liberal Alliance, De Konservative, Dansk Folkeparti og De Radikale er en del af.
I sidste uge gik Liberal Alliance, Konservative og De Radikale sammen i en reformalliance.
De mener ikke, at der skal røres ved seniorpensionen. I stedet ønsker de at afskaffe efterlønnen og Arne-pensionen.
- Det er komplet uforståeligt, at regeringen vælger at skære på den ordning, som er mest fair, fleksibel og lige for alle for i stedet at bevare efterlønnen og Arne-pensionen, som tiden simpelthen er løbet fra, lød det fra De Radikales politiske leder, Martin Lidegaard, til Berlingske i sidste uge.
Kilde: /ritzau/