3 tips til at finde din nye studiebolig i 2020

Skal du finde en ny studiebolig efter sommeren 2020?

We Digitize,

30/04/2020

2020 har indtil videre været mærkeligt år. Covid-19 har påvirket ikke bare det danske samfund, men hele verdenen, og der er mange tiltag der vil påvirke samfundet på utroligt mange forskellige punkter, hvor ét af disse er skolegangen.


Skal du finde en ny studiebolig efter sommeren 2020, så er det langt fra givet at du kommer til at stå i en normal boligjagt situation som de tidligere år. Vi ved endnu ikke hvordan sommeren kommer til at forløbe sig, og hvilken indvirkning corona-krisen kommer til at have på den fremtidig skolegang, hvorfor studiebolig-markedet endnu ikke kan forudses.


Under alle omstændigheder så skal der tages en række beslutninger, herunder hvilken by du vil tilflytte, om du skal lede efter et værelse til leje, en mindre lejlighed for dig selv eller en større med kæresten eller en roomie. Alle veje har forskellige økonomiske niveauer, og derfor er det ikke helt ligegyldigt hvilken vej du vælger at gå.


Storby eller ej

Først og fremmest så har byen du flytter til meget at gøre med, hvor stor og pæn en lejlighed du kan lede efter. I de store studiebyer som Aarhus og København er priserne meget høje, og det er svært ikke at skulle gå på kompromis, hvis man som de fleste bare er en almindelige studerende.

Derfor bør du også overveje hvor vigtigt det er for dig at komme til en af disse byer, for har det ikke den store betydning for dig, så burde du bestemt undersøge om ikke du kan læse din uddannelse i en af de mindre byer som Kolding, Odense eller Sønderborg. Der er mange penge at spare ved at blive i en af de små byer, men man har selvfølgelig heller ikke det samme storbyliv, som så mange efterstræber.  


Find en god roomie

Har du behov for at finde en lidt pænere lejlighed, hvor du kan lande mere behageligt på en god hovedpude om aftenen, så kan det være en rigtig god ide at finde en god roomie, hvis ikke du har en kæreste at flytte sammen med.

Det giver lidt sig selv, at når man er flere til at betale, så kan standarden på hjemmet også løftes betydeligt. Det kræver dog at man skal være god til at leve med andre mennesker, og derved også selv være i stand til at give plads.


Læs kontrakten godt igennem

Når du så har fundet den rigtige bolig, er det vigtigt, at du sørger for at læse papirerne grundigt igennem. Der kan være nogle grumme udlejere derude, og dem skal man passe lidt på. Med det sagt, så er langt de fleste meget fair, og chancen for at der bliver nogle indsigelser er meget små, men det vil dog være meget ærgerligt at skulle hæfte for noget i sidste ende, som man ikke var klar over.

Sørg for at lave en god indflytningsrapport hvor du påpeger dig alle fejler og mangler, og selvfølgelig også får disse dokumenteret med billeder og datomærkning. Du har altid 14 dage efter indflytning til at påpege fejl og mangler, som du selvfølgelig ikke skal hæfte for ved udflytning.