Nye tal: 76 procent af indvandrere fra muslimske lande vil forbyde kritik af islam

Et stort flertal blandt indvandrere og efterkommere fra muslimske lande vil have kritik af islam forbudt, viser ny undersøgelse. Det bekymrer udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S).
Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye er bekymret over det store flertal af indvandrere fra muslimske lande, der vil have kritk af islam forbudt. (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)
Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye er bekymret over det store flertal af indvandrere fra muslimske lande, der vil have kritk af islam forbudt. (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)

Claes Kirkeby Theilgaard,

01/05/2020

Kritik af islam skal forbydes, mener et markant flertal på 76 procent af indvandrere og efterkommere fra muslimske lande.

Det viser en ny undersøgelse i ”Ytringsfrihed i Danmark” fra Justitsministeriets Forskningskontor, skriver Jyllands-Posten.

Til sammenligning er det kun 18 procent af et repræsentativt udsnit af befolkningen i Danmark mellem 16 og 74 år, der har samme holdning.

Dermed er indvandrere og efterkommere fra muslimske lande markant mere fjendtligt indstillede overfor ytringsfriheden end gennemsnittet.

Undersøgelsen bekymrer den socialdemokratiske udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye.

- Der er kommet nogle mennesker til Danmark for at blive en del af vores velstand og tryghed, men som ikke anerkender, at det bygger på nogle frihedsrettigheder, f.eks. ytringsfrihed, siger Tesfaye til Jyllands-Posten.

- Vi kan kritisere politikere, religion og magthavere af enhver slags. Der er ikke nogen, der er fri for kritik. De lande, der ikke har den ret, er lande, hvor det går dårligt.

Mattias Tesfaye opfordrer indvandrere, der ikke vil respektere de danske værdier, til at forlade Danmark igen. Samtidig varsler han, dog uden at blive konkret, at den socialdemokratiske regering er på vej med nye initiativer til tage hånd om social kontrol i indvandrerkredse.

- Vi skal vinde den kamp ved at sørge for, at tilstrømningen fra disse lande ikke er for stor. Og ved at vinde særligt de nye generationer for demokratiet. Her er min opfattelse, at der hos de unge er ved at ske noget virkelig positivt, lyder det fra udlændinge- og integrationsministeren.