Afsløret: Black Lives Matters marxistiske leder har købt pragtvillaer til millioner af dollars – for penge doneret til anti-racisme

Et af de store spørgsmål i forbindelse med Black Lives Matters milliardindsamlinger har været, hvad pengene er gået til – en del af svaret er nu kommet.

Lars Bjørknæs,

12/04/2021

Efter drabet på George Floyd fik Black Lives Matter for alvor vind i sejlene, hvilket ikke kun var tilfældet i forhold til den opbakning, som organisationens aktivister mødte på gadeplan og blandt politikere i og udenfor USA. Men så sandelig også i økonomisk forstand, efter at milliarderne rullede ind fra nogle af verdens største virksomheder som eksempelvis IKEA.

Men hvad pengene er gået til, har længe været et meget stort spørgsmål. Det skyldes ikke kun, at Black Lives Matter i USA, alene har meget få fysiske repræsentationer i form af kontorer rundt om i det ellers enorme land.

Men også at det har været noget nær umuligt for amerikanske journalister at få oplyst, hvilke aktiviteter der blev finansieret via donationerne.


New York Post: Medstifter har opbygget kæmpe ejendomsportefølje

Den amerikanske avis New York Post har gravet dybt i spørgsmålet, hvilket blandt andet har drejet sig om, hvilke ejendomme medstifteren Patrisse Khan-Cullors råder over. En undersøgelse der nu synes delvist afsluttet, efter at avisen, der tidligere har fået sin Twitter-profil suspenderet i forlængelse af store afsløringer om Biden-familiens privatøkonomi, har gennemgået ejendomsregistre.

Registre der viser, at Patrisse Khan-Cullors alene i USA råder over ejendomme, som har en formodet salgsværdi på 3.2 millioner dollars – eller hvad der svarer til omkring 20 millioner kroner. Her til kommer mindst én ejendom på Bahamas, hvor hun ifølge New York Post er bosat i samme nabolag som golfspilleren Tiger Woods og sangeren Justin Timberlake. Det i et område, hvor avisen anslår at en bolig som ejet af Patrisse Khan-Cullors, nemt kan have en salgsværdi på over 50 millioner kroner.

Overfor New York Post har Patrisse Khan-Cullors nægtet at oplyse, hvordan hun har været i stand til at finansiere de ekstravante ejendomskøb. Khan-Cullors, som ellers er en erklæret marxist, ønsker heller ikke at svare på beskyldninger om, at hun har taget af midlerne doneret til aktiviteter hos Black Lives Matters, for at kunne leve et liv blandt de rige og berømte.