Storaktionær sælger andel i Liverpool for op mod 1,4 milliarder

Investeringen kommer, efter at Liverpools formand, Tom Werner, sidste år udtalte, at klubben er til salg.
Liverpools formand og medejer Tom Werner sagde ellers i november sidste år, at klubben er til salg. (Arkivfoto).
Liverpools formand og medejer Tom Werner sagde ellers i november sidste år, at klubben er til salg. (Arkivfoto).

Ritzau Ritzau,

29/09/2023

Kapitalfonden Dynasty Equity har opkøbt en mindre aktiepost i Premier League-klubben Liverpool.

Det oplyste klubben torsdag i en pressemeddelelse på sin hjemmeside.

Investeringen, der er af en ubeskrevet størrelse, skal gå til at afbetale bankgæld, som blev optaget under coronapandemien, udbygningen af stadionet Anfield samt spillerhandler.

Desuden skal pengene gå til at opkøbe klubbens tidligere træningsanlæg Melwood.

- Vores langsigtede forpligtelse over for Liverpool er lige så stærk, som den nogensinde har været, siger Mike Gordon, der er præsident i Fenway Sports Group (FSG), som er hovedaktionær i klubben, i pressemeddelelsen.

Investeringen kommer, selv om Liverpools formand og medejer Tom Werner i november sidste år udtalte, at klubben er til salg.

Flere medier har dog siden afdækket, at ejerne i stedet vil sælge en mindre andel i klubben. Hvilket den altså nu har gjort.

- Vi har altid sagt, at hvis der er en investeringspartner, der er rigtig for Liverpool, så vil vi forfølge muligheden for at hjælpe med at sikre klubbens langsigtede finansielle robusthed og fremtidige vækst, siger Gordon.

Ifølge avisen The Telegraph er der tale om en investering på op mod 164 millioner pund - omkring 1,4 milliarder kroner.

Så sent som i 2021 frasolgte FSG en andel i sin egen forretning, der også tæller baseballholdet Boston Red Sox, for et beløb svarende til omkring 4,6 milliarder kroner til kapitalfonden RedBird Capital Partners.

FSG betalte i 2010 de daværende ejere George Gillett jr. og Tom Hicks et beløb svarende til cirka 2,6 milliarder kroner for klubben.

Siden da har klubben vundet både Premier League og Champions League og igen etableret sig blandt de bedste i verden.

Dynasty Equity beskriver sig selv som et globalt sportsinvesteringsselskab. Men det er uklart, hvilke andre investeringer selskabet har lavet.

Liverpool kunne i februar fortælle, at man i regnskabsåret for sæsonen 2021/22 landede en omsætning på rekordhøje 594 millioner britiske pund, 107 millioner pund mere end i den forrige periode.

Kilde: /ritzau/