Ny spansk landstræner: Sejr lader os glemme de seneste dage

Konflikten om det spanske kvindelandshold er glemt for en stund, mens de nyder sejr, siger ny landstræner.
Montse Tome, det spanske kvindelandsholds nye cheftræner, er tilfreds med sejren over Sverige og siger, at de spanske spillere kan glemme konflikten for en stund.
Montse Tome, det spanske kvindelandsholds nye cheftræner, er tilfreds med sejren over Sverige og siger, at de spanske spillere kan glemme konflikten for en stund.

Ritzau Ritzau,

23/09/2023

For en stund har det spanske kvindelandshold i fodbold mulighed for at glemme konflikten, der den seneste tid har omgærdet spillerne, forbundet og trænerstaben, da holdet slog Sverige i Nations League fredag aften.

Det siger de spanske fodboldkvinders nye landstræner, Montse Tome, efter 3-2-sejren i Gøteborg.

- Det var en enormt positiv sejr, som formår at få os til at glemme de dage, som vi har haft, siger Tome ifølge nyhedsbureauet AFP.

De spanske spillere har krævet store ændringer i det nationale fodboldforbund siden VM-finalen.

Forbundspræsidenten Luis Rubiales trak sig tidligere på måneden, efter at han havde været under stort pres fra flere kanter.

Årsagen var først og fremmest, at han under VM-fejringen kyssede den spanske profil Jennifer Hermoso på munden.

Han er siden blevet anklaget for seksuelt overgreb af den spanske anklagemyndighed, som på vegne af Hermoso har indledt en sag.

Ni spillere har, siden skandalen med Rubiales brød ud, nægtet at spille for landsholdet. De er blevet erstattet af andre spillere, og sejren viser ifølge Montse Tome, at Spanien stadig har en kampdygtig trup.

- Det betyder, at vi har spillere med utrolige talenter. De elsker deres arbejde. Deres arbejde er at spille fodbold, og vi skal sørge for, at de kan koncentrere sig om spillet, siger Tome.

Athenea del Castillo scorede det første af Spaniens tre mål mod Sverige fredag aften.

- Det har været et par svære dage for os alle sammen, men vi har vist, at vi er et rigtigt hold, som gerne vil repræsentere vores land og kæmpe til det sidste, siger hun.

- Det er det, der tæller. Jeg håber, at de forandringer, som er på vej, fortsætter, og at alt kommer til at gå godt.

- Vi var trætte, og vi har ikke sovet så godt de seneste dage, men jeg er tilfreds med det stykke arbejde, som vi har leveret.

Kilde: /ritzau/AFP