Krise i rød blok : Regeringen og støttepartier indgår aftale om IS-børn – uden opbakning fra Enhedslisten

Regeringen er sammen med sine røde støttepartier med undtagelse af Enhedslisten, blevet enige om oprettelsen af en såkaldt task-force.
Folketingets pressefoto af Rosa Lund
Folketingets pressefoto af Rosa Lund

Lars Bjørknæs,

30/03/2021

Den får til at opgave at vurdere, om det er muligt for Danmark at hente 19 børn fra IS-lejre i Syrien. Vel og mærke uden, at deres mødre, som alle forlod Danmark for at deltage i kampen for oprettelsen af et islamisk kalifat, kan vende tilbage.


Aftalen er indgået uden Enhedslisten, som den seneste tid har stillet sig særdeles kritiske overfor udenrigsminister Jeppe Kofoed og dennes håndtering af det, der efterligner ligner en krise for Mette Frederiksens regering.

Til Ekstra Bladet, der de seneste uger har kørt en større kampagne for at hente det avisen omtaler som danske børn hjem fra IS-lejre i Syrien, udtaler Enhedslistens retsordfører Rosa Lund, at det ikke kan gå hurtigt nok, med at få børnene til Danmark.

Det skyldes ifølge Rosa Lund, at de 19 børn skulle være i livsfare.


Task-forcen bliver af Udenrigsministeriet omtalt som hurtigtarbejdende, hvilket skyldes, at den skal have færdiggjort sit arbejde inden den 15. maj.