Voldsomme uroligheder: 1600 soldater rykker til USA's hovedstad

Soldater befinder sig på militære baser omkring forbundshovedstaden - dog uden at deltage i operationer.
Foto: Drew Angerer/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Drew Angerer/AFP/Ritzau Scanpix

180Graders Redaktion,

03/06/2020

USA's forsvarsministerium, Pentagon, har tirsdag rykket omkring 1600 soldater fra den amerikanske hær til området omkring Washington D.C.

Det sker efter flere nætter med voldelige protester i den amerikanske forbundshovedstad, skriver Reuters.

- Enheder i aktiv tjeneste er placeret på militærbaser i hovedstadsområdet, men befinder sig ikke i Washington D.C, siger Pentagon-talsmand Jonathan Rath Hoffman ifølge Reuters i en meddelelse.

Han siger, at soldaterne er i "forhøjet beredskabsstatus".

Det uddybes dog, at de "ikke deltager med forsvarsmæssig støtte til civile myndighedsoperationer".

Hoffman melder ifølge Reuters, at delingerne omfatter militært politi, ingeniøruddannet personale samt en bataljon af fodfolk.

Efter knap en uge med omfattende protester i USA meldte præsident Donald Trump mandag aften, at han ville slå hårdt ned på dem.

- Jeg sender tusinder og atter tusinder svært bevæbnede soldater, militærfolk og politibetjente ud for at stoppe oprør, plyndring, hærværk, overfald og hensynsløs ødelæggelse, sagde Donald Trump ifølge AFP.

Amerikanere i hele landet har været på gaderne siden onsdag efter George Floyds død i politiets varetægt i byen Minneapolis sidste mandag.

Mange steder er fredelige protester i dagtimerne blevet efterfulgt af natlige ildspåsættelser, plyndringer og sammenstød med politiet.

Tirsdag aften 22.00 lokal tid er folk fortsat på gaderne i hovedstaden, og det natlige udgangsforbud med start klokken 19.00 i Washington D.C. er dermed for længst overskredet.

Det skriver CNN.

Der er dog tyndet ud i menneskemængden.

– Det er en langt mere rolig, fredfyldt i nationens hovedstad end de seneste dage, skriver det amerikanske medie.

Kilde: /ritzau/