Twitter stempler et Trump-tweet som "voldsforherligende"

Trump truer demonstranter i et tweet, og det strider mod reglerne hos Twitter, som nu har censureret opslaget.
Censureringen af Trumps tweet er det seneste nye i en eskalerende konflikt mellem præsidenten og Twitter. Natten til fredag underskrev han et dekret, som giver mulighed for at ændre i en lov, der beskytter sociale medier. (Arkivfoto)
Censureringen af Trumps tweet er det seneste nye i en eskalerende konflikt mellem præsidenten og Twitter. Natten til fredag underskrev han et dekret, som giver mulighed for at ændre i en lov, der beskytter sociale medier. (Arkivfoto)

180Graders Redaktion,

29/05/2020

Twitter har censureret et af den amerikanske præsident Donald Trumps tweets, fordi det "glorificerer vold" og dermed forbryder sig mod tjenestens regler.

Det skriver flere udenlandske medier, herunder BBC.

I tweetet truer præsident Trump med at sætte hæren ind i Minneapolis, hvor der de seneste dage har været demonstrationer.

Indbyggerne er gået på gaden, efter at en ubevæbnet sort mand mistede livet i politiets varetægt.

Trump skriver også i tweetet, at der kan blive åbnet ild mod demonstranterne.

Han citerer Miamis tidligere politichef, Walter Headley, som i 1967 sagde: "When the looting starts, the shooting starts".

Det kan løst oversættes til: "Når tyverierne begynder, begynder skyderierne".

I den advarsel, som Twitter har sat på opslaget, står der, at tweetet "overtræder Twitter-reglerne om forherligelse af vold".

Tweetet er dog stadig tilgængeligt.

Twitters beslutning er den seneste i en konflikt mellem mediet og Det Hvide Hus.

Natten til fredag underskrev Trump et præsidentielt dekret, som gør det muligt at ændre i loven, der beskytter sociale medier.

Det skete, efter at Twitter tidligere på ugen for første gang satte et faktatjek-mærkat på et opslag fra Trump angående brevstemmer, der blev stemplet som vildledende.

Trump vil enten skrotte eller ændre en lov, der fjerner de sociale mediers retlige immunitet.

Den immunitet beskytter dem mod at blive holdt ansvarlige for, hvad deres brugere skriver.

Præsidenten mener ifølge flere medier, at de sociale medier ikke længere er neutrale fora, men engagerer sig i politisk aktivisme.

Han beskylder samtidig Twitter for at påvirke det kommende præsidentvalg.

Twitter skriver selv, at man har "handlet for at forhindre andre i et blive inspireret til at begå voldelige handlinger".

Det sociale medie har dog valgt ikke at slette det, fordi "det er vigtigt, at offentligheden stadig kan se det, da det er relevant for igangværende anliggender af offentlig betydning".

Kilde: /ritzau/