Amerikansk soldat gav oplysninger om egen enhed til nynazister

En soldat menes at have givet følsomme oplysninger til nynazister med mål om jihadistisk angreb mod kolleger.
En amerikansk soldat er blevet sigtet for at planlægge et bagholdsangreb mod sin egen enhed. Soldaterne på billedet her har intet med historien at gøre. (Arkivfoto)
En amerikansk soldat er blevet sigtet for at planlægge et bagholdsangreb mod sin egen enhed. Soldaterne på billedet her har intet med historien at gøre. (Arkivfoto)

180Graders Redaktion,

23/06/2020

En amerikansk soldat er blevet sigtet for at planlægge et angreb med "massetab af liv" mod sin egen enhed.

Det oplyser USA's justitsministerium mandag ifølge NBC News.

Den sigtede beskyldes for at have viderebragt klassificerede oplysninger om amerikanske soldater i udlandet til en satanisk, nynazistisk gruppe ved navn Order of Nine Angles.

Det skete angiveligt med henblik på at få hjælp af den nynazistiske gruppe til at angribe enheden.

22-årige Ethan Phelan Melzer fra Louisville, Kentucky, står over for en række føderale drabsanklager, der blev indleveret af et nævningeting mandag. Bliver han fundet skyldig, risikerer han livsvarigt fængsel.

John Demers, der arbejder for statsadvokaten under justitsministeriets afdeling for national sikkerhed, siger, at Melzer "planlagde et dødeligt bagholdsangreb mod sine medsoldater i tjeneste".

Motivet var angiveligt "en djævelsk cocktail af ideologier af had og vold".

Det skriver NBC News.

Retsdokumenter viser, at Ethan Phelan Melzer i begyndelsen af april begyndte at kommunikere via hemmelige besked-applikationer med tilhængere af Order of Nine Angles.

Gruppen beskrives af NBC News som en "voldelig, satanisk, nynazistisk udkantsgruppe".

En måned senere begyndte Melzer ifølge det amerikanske forbundspoliti, FBI, at viderebringe oplysninger om sin militærenhed, der var udstationeret i Italien, samt dens planlagte omplacering til en amerikansk base i Tyrkiet.

Det skete angiveligt for at inspirere til et jihadistisk angreb på enheden.

- Hvis du kender nogen i Tyrkiet, så del denne information med dem, skrev Melzer til en tilhænger af Order of Nine Angles i et lukket chatforum.

Dog var den unge soldat uvidende om, at han også kommunikerede med en fortrolig kilde, der arbejdede for FBI.

Ethan Phelan Melzer delte blandt andet oplysninger om, hvor den amerikanske enhed befandt sig, hvor den var på vej hen, hvilke våben den ville være udstyret med, samt hvor mange soldater der ville være udstationeret på basen.

Det amerikanske militær satte en stopper for planerne i slutningen af maj, og Melzer blev anholdt 10. juni.

Ifølge efterforskere har han tilstået ugerningen.

Order of Nine Angles er baseret i Storbritannien, men er blevet en inspirationskilde for voldelige tilhængere af hvidt overherredømme i USA, skriver NBC News.

Kilde: /ritzau/