Efter få måneder: Amerikanerne har allerede fået nok af Biden – og upopulær vicepræsident

I den første måling af præsidentens popularitet, er modstanden mod ham større end opbakningen.

Lars Bjørknæs,

23/06/2021

Når en ny præsident rykker ind i Det Hvide Hus, vil udgangspunktet være at populariteten er stor i starten. Ikke kun fordi han påbegynder arbejdet i Det Ovale Kontor med ny energi, men også fordi han sætter ind i forhold til at opfylde de valgløfter, der fik ham valgt.

Men sådan ser det langt fra ud til at være for Joe Biden, som allerede få måneder inde i sin præsidentperiode, møder større modstand end opbakning. Forhold der fremgår af en popularitetsmåling, udført af Des Moines Register/Mediacom Iowa i staten Iowa. Således svarede kun 43 procent af de adspurgte ifølge Fox News, at de bakkede op om præsidenten. Omvendt lød det fra 52 procent, at de overordnet set var utilfreds med hans indsats.

Samtidig oplyste 50 procent af vælgerne i Iowa overfor analyseinstituttet, at de heller ikke kunne bakke op om vicepræsident Kamela Harris, mens der kun var tommelfinger op ad til hende fra 42 procent af de adspurgte. En utilfredshed der kommer i forlængelse af, at Harris den seneste tid er kommet i skudlinjen, fordi hun har nægtet at besøge USA's grænse mod Mexico.

Det på trods af at hun har fået udpeget dette ansvarsområde – og har nægtet at ændre en række politikker oprindeligt udarbejdet af Donald Trump, som vicepræsidenten tidligere har været en meget udtalt kritiker af.