Titusindvis protesterer mod forsamlingsforbud i Thailand

Demonstranter trodser forbud mod forsamlinger, som Thailands regering har indført for at bekæmpe uroligheder.
Pro-demokratiske demonstranter er forsamlet i titusindvis i Bangkok i protest over den thailandske regerings forsamlingsforbud, der er blevet indført som et forsøg på at kvæle protester i landet.
Pro-demokratiske demonstranter er forsamlet i titusindvis i Bangkok i protest over den thailandske regerings forsamlingsforbud, der er blevet indført som et forsøg på at kvæle protester i landet.

180Graders Redaktion,

16/10/2020

Titusindvis af demonstranter er gået på gaden torsdag aften i Thailands hovedstad, Bangkok, i protest over et forsamlingsforbud, som den thailandske regering har indført.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Natten til torsdag indførte landets regering en særlig kriselov, som forbyder borgerne at samle sig flere end fire personer.

Det skete i et forsøg på at kvæle de mange demonstrationer, der har præget Thailand i mere end tre måneder.

Protesterne, som er ledet af studenterorganisationer, har rettet deres utilfredshed mod Thailands konge, Maha Vajiralongkorn.

Demonstranterne har også rettet skarp kritik mod landets regering. De kræver premierministerens afgang samt forfatningsændringer.

Umiddelbart efter at forsamlingsforbuddet blev indført, rykkede politiet ud for at fjerne store grupper af demonstranter, der havde slået lejr ved premierministerens kontor i Bangkok.

Og torsdag aften har mange tusind mennesker valgt at trodse de nyindførte forbud.

- Som hunde, der er trængt op i en krog, kæmper vi, indtil vi dør, siger Panupong Jadnok, en af demonstranternes protestledere.

- Vi vil ikke give op. Vi vil ikke stikke af. Vi går ingen steder.

Demonstranterne har ignoreret politiets opfordringer til at opløse protesterne.

- Alle demonstranter vil blive retsforfulgt, siger Piya Tawichai, der er vicechef i Bangkoks politi, på et pressemøde.

- Jeg vil gerne advare børn og unge: At deltage i disse protester kan påvirke jeres fremtid.

De sidste tre måneders demonstrationer har været fredelige. Det samme var en i Bangkok i onsdags, hvor titusinder deltog, men det lavede en kongelig bilkortege om på.

Flere demonstranter råbte efter kortegen med dronning Suthida, da den passerede dem. Denne episode er blevet brugt som grundlag for den nye lovgivning.

Dronningen og kong Maha Vajiralongkorn er i disse dage på et sjældent besøg i Thailand fra Europa, hvor de ellers bruger det meste af deres tid.

Kilde: /ritzau/