Over 19 millioner er smittet med coronavirus globalt

USA og Brasilien står tilsammen for omkring 40 procent af de 19 millioner smittede på verdensplan.
Natten til fredag dansk tid har Mexico som det tredje land i verden rundet 50.000 dødsfald blandt coronasmittede. Samtidig passerer det globale smittetal 19 millioner.
Natten til fredag dansk tid har Mexico som det tredje land i verden rundet 50.000 dødsfald blandt coronasmittede. Samtidig passerer det globale smittetal 19 millioner.

180Graders Redaktion,

07. august 2020

Antallet af bekræftede smittetilfælde med coronavirus har passeret 19 millioner på verdensplan.

Det viser tal fra Johns Hopkins University tidligt fredag morgen dansk tid.

Dermed er der på fire dage blevet konstateret mere end en million nye smittede på verdensplan. Mandag rundede universitetets optælling 18 millioner.

Siden at det bekræftede antal smittede 28. juni rundede ti millioner, er der hver fjerde til sjette dag blevet registreret yderligere en million smittede.

Det er en stor stigning i smittespredningen, siden virusset først brød ud i Kina i slutningen af sidste år.

Fra de første smittetilfælde blev bekræftet i januar, gik der tre måneder, før det globale smittetal ramte den første million.

Optællingen fra Johns Hopkins University inkluderer kun de smittetilfælde, der er bekræftet af de enkelte landes sundhedsmyndigheder. Derfor kan der være et mørketal

USA og Brasilien, som er de lande i verden med det højeste antal smittetilfælde, står tilsammen for omkring 40 procent af de 19 millioner smittede, skriver nyhedsbureauet AFP.

USA har 4,8 millioner bekræftede smittede, mens Brasilien har knap tre millioner smittede.

Indien, der er det land med tredje flest smittetilfælde, nærmer sig to millioner smittede, mens over 40.000 coronapatienter er døde i landet.

Natten til fredag har Mexico som det tredje land i verden rundet over 50.000 coronarelaterede dødsfald.

På verdensplan er i alt 11,5 millioner blevet erklæret raske, efter at de har fået konstateret coronavirus. 713.406 coronapatienter verden over har mistet livet.

I Danmark er der siden udbruddets begyndelse registreret 14.306 tilfælde af coronasmitte, mens 617 coronasmittede er døde.

Kilde: /ritzau/