Holland lukker barer og restauranter i kampen mod corona

En delvis nedlukning er nødvendig for at få bugt med smittespredningen, siger Hollands premierminister.
Mange af de handlende på et strøg i Amsterdam bærer mundbind. Nu skærper Hollands regering restriktionerne i et forsøg på at få bugt med coronasmitten.
Mange af de handlende på et strøg i Amsterdam bærer mundbind. Nu skærper Hollands regering restriktionerne i et forsøg på at få bugt med coronasmitten.

180Graders Redaktion,

14. oktober 2020

Fra onsdag aften skal barer, caféer og restauranter i Holland lukke som led i nye, skrappe coronatiltag i landet.

Fremover bliver salg af alkohol forbudt efter klokken 20. Det siger landets premierminister, Mark Rutte, tirsdag aften.

- Vi går ind i en delvis nedlukning, siger han ifølge nyhedsbureauet AFP på en tv-transmitteret pressekonference.

- Det gør ondt, men det er den eneste vej. Vi bliver nødt til at være mere strikse.

Der vil være begrænsninger på, hvor mange mennesker der må være samlet. Og alle over 13 år skal bære mundbind overalt i det offentlige rum, skriver avisen de Volkskrant.

De nye tiltag gælder indtil videre i to uger. Muligvis vil det blive nødvendigt at forlænge dem, siger sundhedsminister Hugo de Jonge.

Han advarer om, at hvis den delvise nedlukning ikke har den ønskede effekt, kan det blive nødvendigt med en fuld nedlukning.

I de seneste to uger har Holland i gennemsnit registreret 387 nye daglige smittetilfælde per 100.000 indbyggere. Det er omkring fire gange så højt som det danske tal.

Tirsdag kunne hollandske sundhedsmyndigheder melde om 7400 nye tilfælde inden for det seneste døgn. Det er tæt på at være det højeste, der hidtil er registreret i landet.

Holland er et af de lande i verden, der har registreret flest nye smittetilfælde.

Tallene er dog ikke direkte sammenlignelige, da landene har forskellige teststrategier. Og det kan have indvirkning på, hvor mange tilfælde der bliver opdaget.

Kilde: /ritzau/Reuters