Britiske frivillige får magt til at bede folk om at selvisolere

Britiske borgmestre kan angiveligt snart sende frivillige ud og banke på døre og bede folk om at selvisolere.
Den britiske premierminister, Boris Johnson, har for nyligt advaret om, at Storbritannien står over for en hård vinter i kampen mod coronavirusset. (Arkivfoto)
Den britiske premierminister, Boris Johnson, har for nyligt advaret om, at Storbritannien står over for en hård vinter i kampen mod coronavirusset. (Arkivfoto)

180Graders Redaktion,

12. oktober 2020

Borgmestre i Storbritannien vil blive tildelt mere kontrol over et coronatest- og sporingssystem.

Det sker, fordi den nationale regering forsøger at sikre opbakning til nye strenge restriktioner, der angiveligt offentliggøres mandag.

Det skriver avisen The Sunday Times.

I en erkendelse af, at den hidtidige britiske coronaindsats har fejlet, vil regeringen give lokale borgmestre mere magt.

Blandt andet vil borgmestrene få lov til at udkommandere nye lokale frivillige til at gå rundt og banke på døre og bede folk om at selvisolere, skriver avisen.

Eftersom coronavirusset fortsat spreder sig voldsomt i Storbritannien, ønsker regeringen, at lokalbefolkningen tager ansvar for at kontrollere spredningen. Det sker i håb om, at det vil skabe "fællesskabsånd" og "forbedre efterlevelsen af reglerne".

Ifølge The Sunday Times blev detaljerne i planen drøftet af regeringen og borgmestrene lørdag.

Premierminister Boris Johnson vil adressere parlamentet mandag og oplyse om potentielle nye restriktioner.

Borgmestrene i nogle af de større byer i det nordlige England bad lørdag regeringen om mere økonomisk støtte til arbejdstagere og virksomheder, der står over for lokale nedlukninger.

Borgmestrene mener, at regeringens nuværende forslag vil ramme deres borgere hårdt økonomisk.

Siden pandemiens begyndelse er næsten 400.000 tilfælde af coronavirus blevet bekræftet i Storbritannien, mens næsten 43.000 coronapatienter har mistet livet i landet.

I et interview med BBC sidste søndag sagde premierminister Boris Johnson, at landet står over for en "meget hård vinter" i kampen mod virusset, men at der er håb om, at situationen kan blive bedre til jul.

I mellemtiden er de britiske sundhedsmyndigheder i færd med at udvikle et vaccineprogram, der har til formål at prioritere ældre og arbejdstagere, der er i risiko for coronasmitte.

Kilde: /ritzau/