Valg på vej i Sverige: Venstrepartiet stemmer for mistillidsvotum mod Stefan Löfven

Formanden for Venstrepartiet har netop fra talerstolen i Rigsdagen oplyst, at det stemmer for at den socialdemokratiske regering skal gå af.

Lars Bjørknæs,

21/06/2021

Efter planen skulle der først udskrives valg til den svenske Rigsdag til næste år, men mere og mere tyder på, at svenskerne skal til valgurnerne langt tidligere end planlagt.

Det skyldes at Rigsdagen her til formiddag stemmer om et mistillidsvotum, som er stillet af Sverigesdemokraterne og som overraskende har fået opbakning fra Venstrepartiet. Det på trods af at partierne ellers er så forskellige på det politiske spektrum, som man næsten kan forestille sig.

Venstrepartiets krav om statsminister Stefan Löfvens afgang kommer, efter at det har krævet fortsættelse af nuværende regler om huslejer. Det efter at Löfvens socialdemokratiske regering havde taget skridt til, at huslejerne skulle gives fri. På trods af voldsomt pres fra de andre venstreorienterede svenske partier, tegner meget til at Venstrepartiet vil stemme for at Stefan Löfven skal udskrive valg.

Således har partiets formand Nooshi Dadgostar netop fra Rigsdagens talerstol oplyst, at man vil stemme for et mistillidsvotum.

Dermed synes flertallet at være sikret for, at Stefan Löfven skal udskrive nyvalg.