Over 300 skolepiger frygtes bortført i Nigeria

Ifølge en lærer i det nordvestlige Nigeria savnes over 300 piger. I sidste uge blev 42 personer bortført.
I sidste uge angreb ukendte gerningsmænd i Nigeria denne kostskole i Kagara i delstaten Niger. 42 elever og lærere blev ved den lejlighed bortført.
I sidste uge angreb ukendte gerningsmænd i Nigeria denne kostskole i Kagara i delstaten Niger. 42 elever og lærere blev ved den lejlighed bortført.

180Graders Redaktion,

26. februar 2021

Et større antal skolebørn er blevet bortført i Zamfara i det nordvestlige Nigeria, oplyser en talsmand for den lokale guvernør.

En lærer siger til nyhedsbureauet AFP, at et navneopkald viser, at der mangler over 300 piger.

- Over 300 piger kan der ikke gøres redes for, efter at de øvrige elever er blevet talt, siger læreren.

- Ukendte geringsmænd kom ind og skød på må og få og fjernede pigerne, forklarer en talsmand for regeringen i delstaten Zamfara.

Det skete ved midnat i byen Jangebe.

- To af mine døtre på 10 og 13 år er blandt de 300 piger, som skolelederne har fortalt os, er savnet, fortæller faderen Nasiru Abdullahi til nyhedsbureauet dpa.

Det er den anden større bortførelsesaktion inden for en uge i det nordlige Nigeria. Her udnytter væbnede grupper, at der er en generel mangel på lov og orden i regionen.

Tidligere bortførelser af børn er begået af fattige, der har forsøgt at tiltvinge sig adgang til landbrugsjorde og græsningsområder. Men andre motiver kan også være i spil.

Den militante, islamistiske organisation Boko Haram er blandt dem, som har stået bag bortførelser af flere hundrede børn i det nordvestlige Nigeria i områder, der grænser op til Tchad og Cameroun.

I sidste uge blev en elev dræbt, da en kostskole blev angrebet i delstaten Niger, der ligger i den nordlige del af det centrale Nigeria. 42 blev ved den lejlighed bortført, heraf 27 elever.

De bortførte er endnu ikke frigivet.

Reuters

Kilde: /ritzau/