New Zealand runder 100 dage uden coronatilfælde

New Zealand registrerede sit seneste tilfælde af smittespredning inden for landets grænser 1. maj.
Fordi coronavirus er så godt som elimineret i New Zealand, har regeringen de seneste måneder kunnet løfte stort set alle de restriktioner, der i sin tid blev indført for at håndtere smittespredningen.
Fordi coronavirus er så godt som elimineret i New Zealand, har regeringen de seneste måneder kunnet løfte stort set alle de restriktioner, der i sin tid blev indført for at håndtere smittespredningen.

180Graders Redaktion,

10/08/2020

New Zealand har søndag som et af få lande i verden rundet 100 dage uden at registrere et lokalt overført tilfælde af coronavirus.

Det skriver BBC søndag.

New Zealand registrerede sit seneste tilfælde af smittespredning inden for landets grænser 1. maj. Det skete få dage efter, at landet begyndte at genåbne efter en af verdens hårdeste nedlukninger under pandemien.

Siden er alle smittetilfælde blevet bragt ind fra udlandet, hvilket har gjort det nemmere for myndighederne at opspore og isolere smittede personer.

I alt er der søndag 23 aktive smittetilfælde i New Zealand. De smittede befinder sig alle i isolation.

Søndag var desuden fjerde dag i træk, at landet registrerede nul nye tilfælde af coronavirus.

New Zealand har klaret sig bedre end mange andre lande verden over under pandemien og har indtil nu kun registreret 1569 smittetilfælde og 22 dødsfald siden februar.

Det viser tal fra Johns Hopkins University natten til mandag dansk tid.

Landet er blevet rost over hele verden for sin håndtering af krisen, og situationen betyder, at regeringen de seneste måneder har kunnet løfte stort set alle de restriktioner, der i sin tid blev indført for at håndtere smittespredningen.

En tidlig nedlukning af landet, hårde grænserestriktioner, effektiv kommunikation og en aggressiv teststrategi har alle fået æren for, at landet så godt som har elimineret coronavirus.

New Zealands premierminister, Jacinda Ardern, advarede søndag befolkningen om ikke at hvile på laurbærrene.

På et pressemøde sagde hun, at milepælen "ikke mindsker risikoen" for en mulig anden bølge.

New Zealand er blandt en lille gruppe af lande til at nå 100 dage uden smittespredning inden for landets grænser.

Det samme gjorde Taiwan i sidste måned ifølge lokale medier, skriver BBC.

Taiwan er ligesom New Zealand blevet rost for sin håndtering af pandemien.

Kilde: /ritzau/