Indonesisk passagerfly med 62 om bord formodes styrtet

Et indonesisk passagerfly med 62 mennesker om bord formodes styrtet, oplyser indonesisk minister ifølge AFP.
Det er et fly magen til dette, der er forsvundet og frygtes styrtet. (Arkivfoto).
Det er et fly magen til dette, der er forsvundet og frygtes styrtet. (Arkivfoto).

180Graders Redaktion,

09/01/2021

Et indonesisk passagerfly, som myndigheder mistede kontakt til lørdag formiddag, formodes at være styrtet.

Det oplyser Indonesiens transportminister ifølge nyhedsbureauet AFP. Ministeren oplyser, at 62 mennesker var om bord på flyet.

Kontakten til flyet forsvandt, efter at det var lettet fra Jakartas lufthavn. Jakarta er Indonesiens hovedstad. Flyet lettede klokken 08.30 lørdag morgen dansk tid, og forbindelsen til det var mistet kort tid efter.

Flyet, som er fra lavprisselskabet Sriwijaya Air, havde kurs mod Pontianak på øen Borneo, da man mistede kontakten til det.

Det oplyser Adita Irawati, som er talskvinde for transportministeriet.

Indonesisk redningsmandskab har fundet, hvad det forventer er vragrester fra flyet i havet ud for Jakarta. Det oplyser en myndighederne ifølge Reuters.

En lokal regeringskilde oplyser ifølge Reuters til lokalt tv, at fiskere har fundet, hvad der tyder på at være vraget af et fly i havet nord for Jakarta.

Det er imidlertid ikke endelig bekræftet, at vragresterne er fra det pågældende fly.

Flightradar24, som er en tjeneste, der følger lufttrafikken, skriver på Twitter, at flyet mistede mere end 10.000 fods højde - cirka tre kilometer - på mindre end et minut.

Det skete, fire minutter efter at det var lettet fra Jakarta.

56 passagerer, herunder syv børn, samt seks besætningsmedlemmer er om bord på flyet, rapporterer den lokale tv-station Metro TV ifølge dpa. Disse tal er ikke bekræftet fra officiel hold.

Luftfartsselskabet oplyser ifølge nyhedsbureauet Reuters, at det er i gang med at indsamle flere oplysninger om, hvad der er sket, før det kommer med en udtalelse.

Flyet er et Boeing 737-500 med 27 år på bagen ifølge Flightradar24.

Et Boeing 737 MAX-fly fra det indonesiske luftfartsselskab Lion Air styrtede i 2018 ud for Jakarta. Alle 189 personer om bord mistede livet.

Kilde: /ritzau/