Thulesen Dahl slår fast: Jeg er den rette formand for DF

Trods vælgerkrise fastslår Kristian Thulesen Dahl, at han er den rette formand for Dansk Folkeparti.
Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, vil på onsdagens pressemøde ikke udpege en kronprins for partiet, efter at Morten Messerschmidt er blevet udnævnt som partiets politiske næstformand.
Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, vil på onsdagens pressemøde ikke udpege en kronprins for partiet, efter at Morten Messerschmidt er blevet udnævnt som partiets politiske næstformand.

180Graders Redaktion,

05/08/2020

- Jeg er fuldstændig overbevist om, at jeg er den rette formand. Ellers ville jeg ikke være her. Siden folketingsvalget har vi arbejdet på at organisere os, og sommergruppemødet har vist, at vi er på rette spor.

Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, på spørgsmålet om, hvorvidt han er den rette formand for partiet trods vælgerkrise til partiets pressemøde.

- Vi arbejder politisk og har forslag til, hvordan vi kan hjælpe danskerne. Med de 16 politikere vi har i Folketinget, kan vi arbejde godt, siger han videre.

DF's sommergruppemøde er blevet afholdt på baggrund af lave meningsmålinger, som i valgkontekst ville give partiet endnu færre mandater, end de fik til valget sidste år.

En af målingerne viser nemlig, at partiet ville stå til at få ti mandater. Det er altså seks færre, end dem partiet fik ved sidste års valg.

Her fik DF med 8,7 procent af stemmerne en kæmpe vælgerlussing og gik fra 37 til 16 mandater.

Samtidig har dele af baglandet rettet kritik mod formanden Kristian Thulesen Dahl og ledelsen på Christiansborg. Fem byrådsmedlemmer har endda forladt partiet - tre af dem til fordel for Nye Borgerlige.

I starten af ugen blev Morten Messerschmidt udnævnt til partiets politiske næstformand.

Pia Kjærsgaard sagde forud for pressemødet, at hun ønsker, at han skal være partiets kronprins.

Men selv ønsker Thulesen Dahl ikke at udpege en kronprins.

- Og i og med, at jeg ser et formandsskifte som noget, der ligger langt fremme i tiden, så synes jeg, vi skal lade tingene udvikle sig naturligt og i stedet fokusere på politikken, siger han.

En skygge, som dog hænger over Messerschmidt, er den såkaldte Meld og Feld-sag.

Her er han blevet anklaget for misbrug af EU-midler - en anklage, han tidligere har afvist som "ren chikane". Bagmandspolitiet efterforsker dog fortsat, om der er foregået noget ulovligt i sagen om de to fonde.

Under dagens pressemøde fik Kristian Thulesen Dahl flere gange spørgsmålet, om hvorvidt Morten Messerschmidt kan blive formand på trods af sagen.

Til det sagde han, at han afventer sagens afslutning og vil se på udfaldet, når det kommer.

Kilde: /ritzau/