SF og DF efterlyser klarere coronaregler

Danskerne opfordres til at begrænse den sociale kontakt. Partier ønsker et antal på, skriver Jyllands-Posten.
For første gang i et stykke tid deltog statsminister Mette Frederiksen (S) fredag på et pressemøde om coronasituationen i Danmark.
For første gang i et stykke tid deltog statsminister Mette Frederiksen (S) fredag på et pressemøde om coronasituationen i Danmark.

180Graders Redaktion,

20/09/2020

På et pressemøde fredag opfordrede statsminister Mette Frederiksen (S) danskerne til at begrænse den sociale omgang.

Hvor mange personer danskerne bør omgås, ville statsministeren dog ikke sætte tal på. Og det vækker kritik hos Socialistisk Folkeparti (SF) og Dansk Folkeparti (DF).

Til Jyllands-Posten siger SF's sundhedsordfører, Kirsten Normann Andersen, at hun er bekymret over, at udmeldingerne ikke er mere præcise.

- Hvis man ønsker, at vi skal lave begrænsninger, i forhold til de mennesker vi er sammen med, er det godt at have en rettesnor, så det ikke er op til den enkeltes samvittighed, siger hun.

DF's sundhedsordfører, Liselott Blixt, mener også, der mangler en klar udmelding. Hun frygter, at mange bliver "hinandens værste politibetjente".

Peder Hvelplund, sundhedsordfører hos Enhedslisten, er dog forstående over for, at der ikke sættes et antal på.

- Det ville være dejligt, hvis vi kunne. Men jeg tror, det her er et af de tilfælde, hvor der er op til den enkeltes dømmekraft, siger han til Ritzau.

Det skyldes blandt andet, at folk har forskellige familiekonstellationer, ligesom han ikke ved, hvordan et fast antal skulle kunne håndhæves.

Den seneste tid er coronasmitten taget til i det danske samfund, og det fik fredag statsminister Mette Frederiksen (S) til at holde et pressemøde.

Her blev en række lokale tiltag, der allerede var annonceret i København, bredt ud, så de gælder i hele landet.

Blandt andet må barer og restauranter fra lørdag kun have åbent til klokken 22. Derudover blev forsamlingsforbuddet sænket til 50 personer.

Allerede tidligere på ugen blev restriktionerne annonceret i København, da der særligt i og omkring hovedstaden har været tiltagende smitte.

Større dele af landet er dog nu ramt af stigende coronasmitte, og derfor er restriktionerne blevet bredt ud.

Lørdag viste tal, at der det seneste døgn er registreret 589 nye tilfælde af covid-19. Det er dog højeste daglige antal under epidemien.

Det hører dog med til billedet, at langt flere nu testes for sygdommen, hvilket kan bidrage til, at flere milde tilfælde opdages.

Kilde: /ritzau/