Vermund efter møde med Støjberg: Hun er hjertelig velkommen hos Nye Borgerlige

Efter et venskabeligt møde med Venstres næstformand Inger Støjberg erklærer Pernille Vermund, at Venstrekvinden er "hjerteligt velkommen" i Nye Borgerlige.
- Tak for dejlige timer, seje kvinde. Du er et af de kæreste og mest hjertevarme mennesker, jeg kender. Du har min fulde støtte og opbakning, skrev Pernille Vermund på Facebook om sit møde med Inger Støjberg. (Foto: Facebook)
- Tak for dejlige timer, seje kvinde. Du er et af de kæreste og mest hjertevarme mennesker, jeg kender. Du har min fulde støtte og opbakning, skrev Pernille Vermund på Facebook om sit møde med Inger Støjberg. (Foto: Facebook)

Claes Kirkeby Theilgaard,

23/05/2020

Den tidligere udlændinge- og integrationsminister og nuværende næstformand i Venstre, Inger Støjberg, er i øjeblikket i et politiske stormvejr grundet Instrukskommissionens undersøgelse af hendes angiveligt ulovlige instruks tilbage i 2016 om at adskille asylpar, hvor den ene part var mindreårig.

Alligevel fandt Støjberg dog tid til et venskabeligt møde med Nye Borgerliges partiformand Pernille Vermund.

I et Facebook-opslag om mødet med Inger Støjberg giver Pernille Vermund udtryk for sin fulde opbakning i den verserende sag om adskillelse af asylpar.

- Tak for dejlige timer, seje kvinde. Du er et af de kæreste og mest hjertevarme mennesker, jeg kender. Du har min fulde støtte og opbakning, skriver Vermund.

Opslaget har foreløbigt fået flere end 15.000 likes og 2.400 kommentarer. Mange følgere skriver, at de ville ønske, at Inger Støjberg skiftede fra Venstre til Nye Borgerlige.

Over for B.T. bekræfter Pernille Vermund da også, at Venstre-næstformanden er "hjerteligt velkommen".

Adspurgt af B.T.'s journalist, om Inger Støjberg er på vej væk fra Venstre og over til Nye Borgerlige, lyder svaret fra Vermund:

- Hun er hjertelig velkommen. Men jeg vil gerne slå fast, at jeg ses med Inger privat. Vi deler en lang række politiske synspunkter, så det er nærliggende at tænke, at det kunne være interessant, men nej, det har vi ikke talt om.

Nye Borgerlige-formanden understreger, at det ikke er nogen hemmelighed, at hende og Inger Støjberg er "gode venner".

Alligevel har Vermund dog sine tvivl i spørgsmålet om, hvorvidt Støjberg kunne finde på at skifte til Nye Borgerlige.

- Jeg ved, at Inger har været Venstre-kvinde i hele sit liv og er vokset op i en Venstre-familie. Så jeg tvivler på, det kommer til at ske, siger Pernille Vermund.