Folketinget udskyder mærkedage

Nogle mærkedage med flere tusinde deltagere er blevet aflyst eller udskudt grundet coronasituationen.
Folketinget udskyder den årlige festdag, hvor nye statsborgere og deres ledsagere inviteres til fest på Christiansborg sammen med en række folketingsmedlemmer. (Arkivfoto).
Folketinget udskyder den årlige festdag, hvor nye statsborgere og deres ledsagere inviteres til fest på Christiansborg sammen med en række folketingsmedlemmer. (Arkivfoto).

180Graders Redaktion,

29/05/2020

Folketinget udskyder nu to store arrangementer i september på grund af coronavirus.

Folketinget udskyder den årlige festdag, hvor nye statsborgere og deres ledsagere inviteres til fest på Christiansborg sammen med en række folketingsmedlemmer.

Det fremgår af en nyhed på Folketingets hjemmeside. Det er ledelsen, Folketingets Præsidium, der har besluttet at aflyse eller udskyde nogle af de store begivenheder i efteråret grundet coronasituationen.

Udskydelsen skyldes blandt andet, at begivenhederne sædvanligvis gæstes af flere mennesker, end de nuværende retningslinjer for forsamlinger og arrangementer tillader.

Det betyder, at også receptionen på flagdagen i efteråret 2020 er aflyst. Den skulle have været afholdt 5. september med op mod 3000 gæster.

Datoen er den officielle flagdag for Danmarks udsendte og blev første gang afholdt i 2009.

Statsborgerskabsdagen skulle have været afholdt dagen efter med op mod 3000 deltagere. I stedet bliver alle nu inviteret til et nyt arrangement året efter. Datoen er endnu ikke på plads.

Folketingets og magasinet Mandag Morgens nye initiativ "Vores Stemmer" er også udskudt.

Til arrangementet skulle over 500 borgere bruge en hel dag på at diskutere og udvikle idéer til, hvordan den demokratiske samtale og deltagelse kan styrkes.

Kilde: /ritzau/