Bevægelse indkalder til stor demonstration mod corona-indgreb på Grundlovsdag

En nystiftet bevægelse ved navn Sammen For Frihed indkalder på Grundlovsdag den 5. juni til sin anden demonstration mod de vidtgående politiske indgreb og nedlukningen af det danske samfund under udbruddet af coronavirus.
Den 16. maj afholdt bevægelsen "Sammen For Frihed" sin første demonstration mod corona-indgrebene på Rådhuspladsen. (Foto: Screenshot fra bevægelsens Facebook-side)
Den 16. maj afholdt bevægelsen "Sammen For Frihed" sin første demonstration mod corona-indgrebene på Rådhuspladsen. (Foto: Screenshot fra bevægelsens Facebook-side)

Claes Kirkeby Theilgaard,

27/05/2020

Den 16. maj kunne forbipasserende se et usædvanligt syn i disse tider præget af forsamlingsforbud og krav om social afstand. Hundredvis af demonstranter var nemlig mødt op i samlet flok på Rådshuspladsen i København. Med sig havde de bl.a. bannere og skilte med budskabet "Sammen For Frihed".

En bevægelse ved samme navn stod bag demonstrationen, der havde til formål at vise folkelig protest mod den socialdemokratiske regerings vidtgående corona-indgreb og nedluking af det danske samfund.

Demonstrationen den 16. maj skabte stor debat, og nu meddeler Sammen For Frihed, at man vil afholde endnu en lignende demonstration på Grundlovsdag den 5. juni.

- Indgreb i de grundlovssikrede rettigheder har enorme konsekvenser socialt, juridisk, økonomisk, sundhedsmæssigt og kulturelt, skriver bevægelsen, der er stiftet på initiativ af selvstændig erhvervsdrivende Christian Eisner.

- Indgreb i de grundlovssikrede rettigheder kræver en ekstraordinær situation og en ekstraordinær argumentation og dokumentation. Det har været åbenlyst, gennem de sidste dage, at denne dokumentation og argumentation aldrig har været til stede. Derfor er det heller ikke nok, at man genåbner samfundet, fortsætter aktivisterne bag Sammen For Frihed i pressemeddelelsen.

Formålet med demonstrationen den 5. juni er at lægge pres på politikerne, så de trækker de historisk vidtgående hastelove og indgrebene i danskernes grundlovssikrede rettigheder fra den 12. marts tilbage, oplyser bevægelsen.

Sammen For Frihed er en bevægelse, som med egne ord arbejder for, at indgreb i de grundlovssikrede rettigheder nu og fremover skal kræve ekstra uvildig og faglig kontrol af regeringen og Folketinget.

Samtidig ønsker bevægelsen øget åbenhed og gennemsigtighed i forhold til den information, rådgivning og de argumenter, som lægges til grund for indgrebene i rettighederne.

Bevægelsen er startet af en række tværfaglige og apolitiske personer inden for samfundsfag, lægevidenskab, undervisning, erhvervsliv, sport og kultur.

Den 5. juni vil der være lignende friheds- og borgerrettighedsdemonstrationer over hele verden, oplyser bevægelsen.

Sammen For Frihed gør opmærksom på, at at der findes ikke noget afstandskrav i forbindelse med forsamlinger med et politisk eller meningsbefordrende øjemed, og der er således ikke mulighed for at opløse forsamlingen på grund af fare for smittespredning.

Foreløbigt har flere end 200 tilkendegivet på demonstrationens Facebook-begivenhed, at de vil deltage i demonstrationen, mens tæt ved 500 har trykket "Interesseret".