Politiet brugte 115 millioner kroner på at beskytte Rasmus Paludan i 2019

I løbet af sidste år kostede beskyttelsen af Rasmus Paludan og resten af Stram Kurs politiet 115 millioner kroner. Oven i det kommer de udgifter, som Politiets Efterretningstjeneste har haft i forbindelse med beskyttelse af Paludan og hans partifæller.
Rasmus Paludan og resten af Stram Kurs må beskyttes massivt af politiet på grund af mange trusler på livet. (Foto: Johan Wessman/News Øresund)
Rasmus Paludan og resten af Stram Kurs må beskyttes massivt af politiet på grund af mange trusler på livet. (Foto: Johan Wessman/News Øresund)

Claes Kirkeby Theilgaard,

10/02/2020

Rigspolitiet anslår, at politiet i løbet af 2019 har brugt 115 millioner kroner på at beskytte Rasmus Paludan og øvrige medlemmer af Stram Kurs. Det skriver Berlingske, der har fået aktindsigt i politiets udgifter.

Oven i dette beløb kommer udgifter, som Politiets Efterretningstjeneste (PET) har haft i forbindelse med beskyttelse af særligt Paludan, der er under konstant politibeskyttelse og altid færdes med flere livvagter fra PET omkring sig.

Stram Kurs ønsker at forbyde islam i Danmark og hjemsende hundredetusindvis af indvandrere.

Disse kontroversielle holdninger bliver mødt med mange volds- og dødstrusler, ligesom der mange gange har været udøvet vold og chikane mod deltagere til Stram Kurs' demonstrationer. Derfor er det nødvendigt med massiv beskyttelse, hver gang Stram Kurs afholder arrangementer.

Det vurderes af Center for Terroranalyse, at terrortruslen mod Rasmus Paludan er "meget alvorlig" og at der er en "specifik trussel" mod partilederen.

Ved folketingsvalget i 2019 fik Stram Kurs 1,79% af stemmerne og var dermed tæt på at komme i Folketinget.

Til næste valg kan det være, at partiet må skifte navn for at kunne indsamle vælgerklæringer.

Det skyldes, at Stram Kurs er mistænkt for snyd med indsamlingen af vælgerklæringer og må derfor ikke indsamle flere underskrifter fra vælgerne, indtil der er blevet afholdt møde i Valgnævnet den 30. marts i år.