Mette F. har forbudt plastikflasker i klimaets navn: Alligevel ser hendes mødebord sådan her ud

Den socialdemokratiske statsminister Mette Frederiksen har forbudt plastikflasker i Statsministeriet af hensyn til klimaet. Men det er ikke altid lige nemt at leve op til sine egne idealer.
Det var ikke til at se, at Mette Frederiksen havde indført forbud mod plastikflasker, da hun holdt regeringsmøde. (Foto: Mette Frederiksens Facebook-side)
Det var ikke til at se, at Mette Frederiksen havde indført forbud mod plastikflasker, da hun holdt regeringsmøde. (Foto: Mette Frederiksens Facebook-side)

Claes Kirkeby Theilgaard,

20/02/2020

Tilbage i efteråret 2019 fortalte den socialdemokratiske statsminister Mette Frederiksen stolt, at hun i klimaets navn havde indført et forbud mod plastikflasker i Statsministeriet.

Da Mette Frederiksen lige så stolt skrev på Facebook om et regeringsmøde på Marienborg, var det dog ikke til at se, at hun i kampen mod plastik har indført forbud mod plastikflasker.

Mødebordet var nemlig fyldt med plastikflasker, da de socialdemokratiske ministre var samlet for at diskutere social retfærdighed såvel som klimakrise.

Politikens politiske redaktør Anders Bækgsaard Christensen har bidt mærke i Mette Frederiksens hykleri.

Det var ham, der tilbage i efteråret interviewede Mette Frederiksen om netop forbuddet mod plastikflasker.

- Mette F har i den grønne omstillings navn forbudt brugen af plastikflasker under møder i Stm. Det fortalte hun da jeg i efteråret interviewede hende om kamp mod plastik, skriver han i et tweet og fortsætter:

- Men det er svært at gå foran hverdag - selv for en statsminister. Næste skridt må være Marienborg.

Mange socialdemokratiske støtter har i kommentarfeltet på Facebook også stillet spørgsmålstegn ved de mange plastikflasker.

- Kære Mette Findes der ikke vand i hanerne på Marienborg. Det er unødvendigt at servere flaskevand - hvis der er en vandhane i nærheden, skriver Bente Gramkow Børjesson således.

Også Gitte Pedersen er utilfreds med statsministerens manglende evne til at leve op til eget forbud.

- Uha, hvor er der mange plasticflasker på bordet... postevand smager meget bedre.

Andre stiller krav om, at flaskerne er væk til næste møde.

- Ud med plastikflaskerne til næste møde - og vi vil se et billede, skriver Cecilie Norby.