Kristian Jensen får nyt job

Den vragede Venste-næstformand og tidligere udenrigsminister Kristian Jensen skal fremover være analytiker hos Avisen Danmark.
Den tidligere Venstre-næstformand og udenrigsminister Kristian Jensen får nyt job som analytiker hos Avisen Danmark. (Foto: Raul Mee/EU2017EE)
Den tidligere Venstre-næstformand og udenrigsminister Kristian Jensen får nyt job som analytiker hos Avisen Danmark. (Foto: Raul Mee/EU2017EE)

Claes Kirkeby Theilgaard,

24/02/2020

I sidste måned blev Kristian Jensen frataget alle poster internt i Venstre af den nye formand Jakob Ellemann-Jensen efter et omdiskuteret interview i Jyllands-Posten. Dermed har han fået mere tid på hænderne, og skal fremover være analytiker hos Avisen Danmark ved siden af sit folketingsarbejde.

Det skriver Fyens Stiftstidende, der er en del af Avisen Danmark.

- Jeg er glad for at Avisen Danmark har bedt mig om at skrive udenrigspolitiske analyser for deres læsere. Verden omkring os påvirker mere og mere vores hverdag og jeg glæder mig til at sætte begivenhederne ind i sammenhæng og fortælle om de politiske overvejelser bag historierne, skriver Kristian Jensen i et Facebook-opslag.

På det seneste har Venstres tidligere næstformand ellers været i spil som formand for Danmarks Idrætsforbund, men denne jobmulighed måtte han droppe efter kritik.

Med sit nye job som udenrigspolitisk analytiker går Kristian Jensen i fodsporene på sin tidligere makker i Venstre-formandskabet Lars Løkke Rasmussen.

Også Løkke har siden det gamle formandskabs spektakulære nedtur fundet sig et bijob ved siden af sit folketingsarbejde, og han fortalte for et par uger siden, at han havde fået nyt job hos advokatvirksomheden Gorrissen Federspiel som juridisk rådgiver.

Desuden er Lars Løkke Rasmussen også ny vært på en podcast ved navn "Lund & Løkke" sammen med den kendte radiovært Anders Lund Madsen.