Alternativet vil lovliggøre hårde stoffer til eget brug

Alternativet vil lovliggøre hårde stoffer til eget brug. Forslaget møder opbakning fra Liberal Alliance og Enhedslisten.
Foto: Pxfuel
Foto: Pxfuel

Claes Kirkeby Theilgaard,

14/01/2020

Bliver du fremover taget med hårde stoffer til eget brug, vil politiet ikke tildele dig hverken bøder eller fængselsstraf, men i stedet tvungen behandlingshjælp.

I hvert fald, hvis Alternativet skulle få lov at bestemme over den danske narkotikalovgivning.

Partiet foreslår nemlig, at hårde stoffer til eget brug skal lovliggøres. Foreløbigt møder forslaget støtte fra Liberal Alliance og Enhedslisten.

Det skriver TV 2.

Alternativet fastholder, at det stadig skal være ulovligt at besidde, sælge og smugle narkotika, der ikke er til eget brug.

Sikandar Siddique, der er Alternativets retsordfører fortæller til TV 2, at det dog ikke længere skal være en sag for retssystemet, hvis en person tages med hårde stoffer til eget brug.

- Misbrug er et spørgsmål om sundhed og ikke om straf. Misbrugere er meget udsatte grupper, som fastholdes i en ond cirkel, når vi kriminaliserer dem, siger han.

Sikandar Siddique er inspireret af Portugals narkotikalovgivning, og mener, at den hårde linje over for narkotika herhjemme har slået fejl.

- Selvom vi på har et forbud over for stoffer og har lagt en hård linje over for narkotika, så ser vi, at flere og flere unger benytter sig af narkotika. Derfor kigger vi mod lande som Portugal, hvor de har sænket misbrugstal og dødsfald med en afkriminalisering af stoffer, siger han.