DR-chef får gyldent håndtryk på en million kroner

Den nu tidligere DR-chef Emma Kronqvist holdt kun to år hos statsmediet, men kan alligevel forlade sit job med et stort gyldent håndtryk.
(Foto: Fred Romero/Flickr)
(Foto: Fred Romero/Flickr)

Claes Kirkeby Theilgaard,

24/02/2020

Tilbage i efteråret 2017 blev Emma Kronqvist hentet fra svenske SVT til statsmediet Danmarks Radio som tv-chef. Allerede i januar i år blev hun dog afskediget igen, og med sig får hun et stort gyldent håndtryk på lige under en million kroner.

Det kan gravermediet Journalista afsløre.

I en pressemeddelelse oplyser Danmarks Radio, at den nu tidligere tv-chef bliver afskediget på grund af "uenigheder" om den fortsatte udvikling på området.

Samme pressemeddelelse nævnte også, at Emma Kronqvist fik en fratrædelsesgodtgørelse med sig, men der var ikke nævnt noget om, hvor mange skattekroner statsmediet DR havde givet hende i gyldent håndtryk på vej ud af døren.

Af aktindsigter, som Journalista har opnået, fremgår det dog, at Kronqvist sikrer sig 10 måneders løn. Det endda på trods af, at hun kun var ansat i to års tid.

Da Emma Kronqvists løn var på 91.957 kroner inklusiv arbejdsgiverbetalt pension, har hun altså fået 919.570 kroner med i fratrædelsesgodtgørelse.

Dertil kommer 45.000 kroner, der skal hjælpe den vragede tv-chef med at finde nyt job.

I alt lyder regningen til licensbetalerne altså på lige knap en million kroner.