Mette Frederiksen vil bestemme din julefejring: Ingen dans om juletræet

180Graders Redaktion,

04/12/2020

Statsminister Mette Frederiksen styrer Coronapandemien med en hård socialdemokratisk hånd med utallige og månedlange restriktioner for danskernes adfærd. Først blev påsken aflyst. Så strøg udlandsferien i sommeren. Nu vil Mette Frederiksen så også stille danskernes julehygge i slutningen af december i fare.

Før et møde på Glostrup Parkhotel, hvor statsministeren mødtes med Coronaarbejdsløse, udtalte Mette Frederiksen, at danskerne endnu skal forberede sig på at blive belært hvordan de skal indrette deres liv.

- Allerede nu skal alle indstille sig på, at vi ikke kommer til at holde en jul, som vi plejer, siger Mette Frederiksen og uddyber:- Vi skal se færre mennesker, vi kan ikke danse rundt om juletræet, som vi plejer, og vi skal ikke mindst passe på vores ældre og sårbare.

Statsministerens varsel om aflysning af julehyggen skal ses i lyset af forhøjede smittetal i særligt Region Hovedstaden, som er den region med højeste smitterisiko. I forvejen er de fleste familie- og firmajulefrokoster aflyst.

I "Go Aften 'Live" fortalte Søren Brostrøm tilbage i november, at juletraditionerne bliver markant anderledes i år.

Hvis det ikke er nogen, du er "på kram" med, så ville jeg selv gøre det, at jeg vil foreslå, at når man går rundt om juletræet, så markerer man, at man holder i hånd snarere end at gøre det, sagde han.Regeringen og sundhedsmyndighederne stopper altså ikke deres sundhedsanbefalinger bare fordi julen står for døren og hyggen rykker ind i danskernes private hjem.