Hizb ut-Tahrir i opråb til danske muslimer: Stop med at fejre jul med de vantro

Det er faldet den islamistiske organisation Hizb ut-Tahr for brystet, at danske muslimer fejrer jul og nytår på lige fod med resten af Danmark
Hizb ut Tahrir Skandinavien holder fredagsbøn på Christiansborg Slotsplads i København fredag den 22. marts 2019. Fredagsbønnen er til støtte for de dræbte muslimer i Christchurch, New Zealand.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Hizb ut Tahrir Skandinavien holder fredagsbøn på Christiansborg Slotsplads i København fredag den 22. marts 2019. Fredagsbønnen er til støtte for de dræbte muslimer i Christchurch, New Zealand.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Claes Kirkeby Theilgaard,

24/12/2019

Det er faldet den islamistiske organisation Hizb ut-Tahr for brystet, at danske muslimer fejrer jul og nytår på lige fod med resten af Danmark.

I en løbeseddel, som organisationen også har uploadet på Facebook, kommer Hizb ut-Tahrir derfor med et opråb til landets muslimer: det er forbudt i Islam at fejre ikke-muslimske helligdage som f.eks. jul og "nytår efter kristen tidsregning".

Muslimer må ifølge sharia ikke efterligne de vantro

"Jul og nytår efter kristen tidsregning hos vesterlændinge i almindelighed og kristne i særdeleshed er en fejring, der udspringer af deres vildledte og fordrejede tro om Isa søn af Mariam, fred være med dem, iblandet gamle hedenske romerske traditioner. En muslim betvivler ikke, at dette er vildledning, og at dens trostilhængere er kuffar (vantro, red.)", skriver Hizb ut-Tahrir i starten af Facebook-opslaget, hvor løbeseddelen er udgivet.

Ifølge Hizb ut-Tahrir er det problematisk, at muslimer efterligner kuffar - vantro, herunder kristne og jøder - da sharia "entydigt har forbudt" dette.

"Sharia har entydigt forbudt muslimerne at efterligne kuffar – kristne, jøder og andre – i deres religiøse anliggender og ritualer", skriver Hizb ut-Tahrir.

Hizb ut-Tahrir: Forbudt for muslimer at fejre jul under nogle omstændigheder

Hizb ut-Tahrir understreger, at der ikke er nogen formildende omstændigheder, der kan undskylde, at en muslim fejrer jul.

"Det er således ikke tilladt for muslimerne at fejre kuffars helligdage som jul og det kristne nytår eller at deltage sammen med dem under nogen form for fejring, offentlig såvel som privat, og uanset om det foregår i kirken, på skolen eller et hvilket som helst andet sted", skriver den islamistiske organisation således.

"Det gør en muslims hjerte trist at se muslimers børn deltage sammen med kristne"

Danske kristnes tro er ifølge Hizb ut-Tahrir en "vildledt" og "forvansket" tro, som muslimer skal afholde sig fra at efterligne.

Når muslimer, særligt børn, deltager i julearrangementer sammen med kristne, er det noget, der gør "en muslims hjerte trist", skriver den islamistiske organisation.

"Det gør derfor en muslims hjerte trist at se muslimers børn deltage sammen med kristne i deres højtideligheder som en efterligning af dem og som en billigelse af deres traditioner, uvidende om disse helligdages og traditioners forbindelse til de kristnes vildledte og forvanskede tro", afrunder Hizb ut-Tahrir deres løbeseddel.