Store eksplosioner har ramt Stockholm i nat

I nat blev den svenske hovedstad ramt af to store eksplosioner. Der er omfattende skader på bygninger, og det er endnu uvist, hvor mange der er kommet til skade. Eksplosionerne er del af en generel tendens i Sverige, der bliver ramt af stadig flere eksplosioner.
Politiet undersøger en af de bygninger, hvor en bombe eksploderede på Törnbergsgatan i forstaden Husby. (Foto: Fredrik Sandberg/TT/Ritzau Scanpix)
Politiet undersøger en af de bygninger, hvor en bombe eksploderede på Törnbergsgatan i forstaden Husby. (Foto: Fredrik Sandberg/TT/Ritzau Scanpix)

Claes Kirkeby Theilgaard,

21/01/2020

To kraftige eksplosioner har natten til tirsdag rystet den svenske hovedstad Stockholm. Eksplosionerne fandt sted kun 500 meter fra hinanden i to etagebygninger i forstaden Husby, skriver avisen Expressen.

Det er endnu uvist, hvor mange der er kommet til skade. Ifølge flere medier er en person dog blevet kørt på hospitalet, mens ti har fået hjælp af læger på stedet.

Ingen er døde, forlyder det.

Skaderne på de to etagebygninger er ifølge det svenske politi omfattende, og eksplosionerne skulle angiveligt kunne høres i nabobyerne. Bygningerne er i så slem en forfatning, at de nu risikerer at styrte sammen.

Endnu er ingen blevet anholdt i sagen.

Stockholm og byens forstæder har gennem en længere periode været plaget af eksplosioner.

En foreløbig årsopgørelse fra landets kriminalforebyggende råd, Brå, har vist, at Sverige blev ramt af 257 eksplosioner i 2019. Det er en stigning på 59 procent fra året før.