Skyderi i Tyskland: 26-årig mand dræbte seks

Han skød og dræbte seks familiemedlemmer i landsbyen Rot am See i Sydtyskland. Men politiet kender ikke motiv.
Seks er dræbt under et skyderi i den sydtyske landsby Rot Am See. Gerningsmanden var en 26-årig mand, og ofrene tilhørte hans familie.
Seks er dræbt under et skyderi i den sydtyske landsby Rot Am See. Gerningsmanden var en 26-årig mand, og ofrene tilhørte hans familie.

Claes Kirkeby Theilgaard,

25/01/2020

Tysk politi bekræfter, at seks mennesker er dræbt under skyderi i den mindre by Rot Am See i delstaten Baden-Württemberg.

Alle seks ofre var i familie med den formodede gerningsmand, der er 26 år. Det fortalte politiet på et pressemøde sent fredag eftermiddag.

Han dræbte tre mænd og tre kvinder, der var mellem 36 og 69 år. To af hans ofre var hans forældre, som ifølge avisen Bild var separeret. Faderen drev en knejpe i byen.

Den 26-årige ringede selv til politiet og fortalte, at han havde skudt flere personer.

Skyderiet skete inde i familiens hus. Da politiet ankom, blev to af ofrene fundet uden for huset. Inde i huset fandt man de øvrige fire døde og pistolen, som geringsmanden brugte.

Udover de seks dræbte sårede han to andre personer. Den ene af dem er livsfarligt såret.

Han nåede også at true to børn på 12 og 14 år. De modtager psykologhjælp, oplyser politiet.

Men man har foreløbig ikke fundet noget motiv til drabene, og den 26-årige, der blev anholdt kort efter skyderiet, har ikke selv villet give en forklaring.

- Vi går ud fra, at det var et familiedrama, siger den lokale politichef.

Skyderiet foregik i Bahnhofstrasse i centrum af Rot am See, og det udløste en stor politiaktion.

Den 26-årige havde tilladelse til at eje et halvautomatisk våben. Gerningsvåbnet var en pistol.

Rot am See ligger omkring 100 kilometer vest for Nürnberg. Den lille by har omkring 5000 indbyggere.

Masseskyderier i Tyskland er forholdsvis sjældne. Men i oktober skød og dræbte en stærkt bevæbnet højreekstremist to personer og forsøgte forgæves at trænge ind i en tæt pakket synagoge i byen Halle.

I juli 2016 gik en 16-årig ind i et butikscenter i München med en pistol, som han havde købt på det sorte marked, og dræbte ni personer. Han skød derefter sig selv.

Kilde: /ritzau/dpa