Nets skal gennem fyringsrunde: Over 500 mister jobbet

For mange i Nets laver det samme, og derfor bliver cirka hver ottende stilling nedlagt, siger selskabet.
Nets skal have fjernet en række dobbelt-funktioner som følge af en række opkøb, og derfor bliver der 500 færre stillinger. Her ses topchef Bo Nilsson fra da Nets skulle på børsen. (Arkivfoto)
Nets skal have fjernet en række dobbelt-funktioner som følge af en række opkøb, og derfor bliver der 500 færre stillinger. Her ses topchef Bo Nilsson fra da Nets skulle på børsen. (Arkivfoto)

Claes Kirkeby Theilgaard,

21/01/2020

Den danske betalingsvirksomhed Nets skal gennem en større fyringsrunde, hvor i alt 565 stillinger forsvinder. Af dem er 115 i Danmark.

Det oplyser Nets til erhvervsmediet FinansWatch tirsdag.

Nets som koncern har over 4000 medarbejdere i flere lande, så fyringsrunden svarer til hvert ottende ansatte.

Når de 115 fyringer i Danmark er ført ud i livet, vil der ved udgangen af 2020 være omkring 1200 Nets-ansatte her i landet.

Nets' finansdirektør, Klaus Pedersen, forklarer, at det er Nets' opkøb, der er årsag til, at flere personer udfører næsten samme job.

- Vi er nødt til at stoppe op og forholde os til, hvilke dublerede funktioner vi har, for at vi kan være konkurrencedygtige fremadrettet, siger han til FinansWatch.

Finansdirektøren peger på forskellige hr- og økonomi-stillinger, der har været en del af de opkøbte selskaber. Han minder også om, at Nets fra udgangen af 2018 til i dag er vokset fra cirka 2500 ansatte til de cirka 4000.

Nets går nu i gang med at finde ud af, hvor mange af fratrædelserne, der kan ordnes frivilligt. Det arbejde forventes afsluttet i første kvartal i år, skriver FinansWatch.

Overfor FinansWatch gør Nets også en dyd ud af at forklare, at der ikke er tale om, at man skærer i stillingerne, fordi man ikke længere vil vokse.

Der er i stedet udelukkende tale om at udrydde dobbeltarbejde i organisationen, forklarer Klaus Pedersen.

- Vi vil også blive flere i fremtiden, siger han til FinansWatch.

Nets gør sig i forskellige digitale løsninger såsom NemID. Tidligere har Nets også stået for Betalingsservice.

Men i august blev Mastercard enige med Nets om at købe Betalingsservice for 21,3 milliarder kroner. Den handel forventes at blive endeligt afsluttet i første halvdel af i 2020.

Kilde: /ritzau/