Mettes nedluknings-løgn har sat økonomien i knæ

Mette Frederiksen lukkede Danmark ned i foråret 2020 uden sundhedsmyndighedernes anbefaling og opbakning til den hårde tvangsnedlukning.

August Stengaard,

29/01/2021

Folketingets nedsatte ekspertgruppe har gransket regeringens Coronahåndtering og kommer frem til, at Mette Frederiksen løj på pressemødet den 11. marts 2020. Idéen om den hårde nedlukning i foråret 2020 kom ikke fra Sundhedsstyrelsen, Statens Serum Institut eller andre centrale sundhedsmyndigheder. Sundhedsmyndighederne anbefalede ikke at lukke landet ned sådan som Mette Frederiksen gjorde det. Dermed står Mette Frederiksens Statsministerie tilbage, som arnestedet for den ikke-sundhedsanbefalede nedlukning. 

Ekspertgruppen skriver også i sin rapport, at Mette Frederiksen dermed har sat Søren Brostrøm, Direktør i Sundhedsstyrelsen, foran sig for at vise, at beslutningerne har haft sundhedsfaglig opbakning – det viser sig dog, at det altså ikke har været tilfældet. Dermed har Mette Frederiksen udnyttet Søren Brostrøm til at opnå legitimitet i befolkningen til sine beslutningen – selvom hun har siddet de sundhedsfaglige anbefalinger overhørig og lukket hårdere ned end behøvet. 

Den danske økonomi er lagt i knæ. Et helt minkerhverv er blevet udryddet. Restauratører, hotelejere, små selvstændige erhvervsdrivende, iværksættere, unge studerende og mange flere har mistet så meget. Drømme der ikke er blevet indfriet. Mad der ikke er blevet serveret. Produkter der ikke er blevet solgt. Mink der aldrig kommer igen. Det behøvede ikke have så store konsekvenser, som det har fået og som vi nu på 11. måned skal døjes med. Grundlaget for den hårde nedlukning er aldeles tvivlsom. 

Tilbage står, at den danske befolkning i snart et år og i stadig et par måneder er hensat til Mette Frederiksens ubønhørlige kynisme, der fortsat holder befolkningen i et stærkt jerngreb. I sig selv er det dybt kritisabelt. Men når Mette Frederiksen så har løjet om den hårde nedlukning, er al den forfærdelighed nedlukningen har bragt Danmark jo et maskeradebal – det kunne være undgået.