Lad os få en folkeafstemning om den nye EU-aftale

claes theilgaard claes kirkeby theilgaard 180grader eu aftale

Claes Kirkeby Theilgaard,

31/07/2020

Den 21. juli landede de europæiske landes statsledere en enorm ny EU-aftale på over 13.000 milliarder kroner. Aftalen faldt på plads efter nogle ekstraordinært langtrukne forhandlinger. Den socialdemokratiske statsminister Mette Frederiksen erklærede søvndrukkent, at hun ikke kunne huske, hvornår hun sidst havde været vågen to nætter i træk. Samtidig udråbte hun med halvåbne øjne EU-aftalen som en sejr. Ja, Mette Frederiksen påstod endda, at Danmark havde fået en “rabat”.

På baggrund af de udtalelser skulle man tro, at at Mette Frederiksen lever i sin egen verden. Hendes påstande om den nye EU-aftale kunne nemlig ikke være længere fra virkeligheden.

Lad os lige opliste endnu engang, hvad aftalen kommer til at have af konsekvenser for danskerne.

Vi skal fremover betale 4,5 milliarder kroner mere til EU - hvert år. I alt kommer vi således til at skulle sende 24,5 milliarder skattekroner til EU årligt. Hvor er den “rabat”, som Mette Frederiksen taler om?

Fremover kan EU selv opkræve skatter fra danskerne og borgerne i andre medlemslande. Det sker helt hen over hovedet på såvel skatteyderne som myndighederne i de enkelte lande. Først vil EU indføre en ny skat på plastik. Bagefter vil EU også indføre en digital skat og en finansskat - og mon ikke, der bare kommer flere skatter i fremtiden?

Samtidig skal vi som del af en massiv “genopretningsfond” på 5.580 milliarder kroner optage lån, som så skal deles ud til håbløse økonomier som den italienske. Denne massive fond handler mere om at redde Euroen end at redde coronaramte lande. Derfor er Danmark nu tvunget til at finansiere det eurosamarbejde, som vi ellers har stemt nej til hele tre gange. Hvorfor skal danskerne nu finansiere en fælles europæisk valuta, som vi flere gange har sagt nej til?

Når man på denne måde ser gennem Mette Frederiksens tågesnak og ser EU-aftalen efter i sømmene, rejser der sig således en lang række meget bekymrende spørgsmål.

Alt i alt er den nye EU-aftale et afgørende skridt i retning mod den europæiske føderation, som et lille fåtal euforisk drømmer om, men som et stort flertal frygter. 

Mette Frederiksen har vendt tommelfingren op og dermed indlemmet Danmark i det spirende Europas Forenede Stater. Men den slags beslutninger bør ikke tages uden at høre befolkningen.

En folkeafstemning om den nye EU-aftale vil være det eneste rigtige. Danskerne bør høres i dette afgørende spørgsmål. Kære politikere: sæt i gang.

Dette er en leder skrevet af 180Graders chefredaktør. 180Grader er en borgerlig-liberal netavis, og det kommer til udtryk i lederne. Vi skelner skarpt mellem vores frie, uafhængige journalistik og vores opinionsstof, herunder ledere.

Læs mere om, hvordan du selv kan bidrage til debatten på 180Grader her.