Lad de unge køre studenterkørsel

claes theilgaard studentertid studenterkørsel 180grader claes kirkeby theilgaard 180 grader

Claes Kirkeby Theilgaard,

26/05/2020

I dag demonstrerede en lille gruppe unge ude foran Christiansborg. Med sig havde den studentervogn. Og det er netop sådan én, de vil have.

De unge er med i en stor landsdækkende bevægelse ved navn “Red vores studentertid”. Bevægelsens budskab er simpelt: giv landets unge lov til at køre studenterkørsel og dermed få en ordentlig afslutning på deres ungdomsuddannelse.

Det er et budskab, vi alle bør lytte til.

Efter en voldsom nedlukning af det danske samfund, er den akutte viruskrise nu ovre. Så selvom mange ting stadig er lukket ned, er landet begyndt at genåbne en smule.

Generelt har den socialdemokratiske regerings strategi under coronakrisen været efter Mette Frederiksens devise: hellere ét skridt for langt end ét for kort.

Det gælder dog ikke for genåbningen. Her synes man hellere at ville gå ét skridt for kort end ét for langt.

Derfor skal vi presse på, så vi kan få genåbnet så meget af Danmark som muligt. Og studenterkørslen er et helt konkret punkt, hvor selv Mette Frederiksen og regeringen bør løsne jerngrebet.

Det er ikke længe siden, jeg selv blev student, og studentertiden er noget helt særligt, der aldrig kommer igen. Den tid er landets studenter anno 2020 blevet frarøvet. Det er kun rimeligt, at vi giver dem en lille bid af deres studentertid tilbage.

Og bare rolig: unge mennesker i en studentervogn vil ikke føre til lastbiler med lig i gaderne. Det har vi virusprofessor Søren Riis Paludans ord for. 

Over for DR Nyheder har han nemlig udtalt, at det ikke vil få coronasmitten til at løbe løbsk at åbne for studenterkørsel.

Med andre ord: at åbne op for studenterkørsel vil give landets unge minder for livet, studentervognene vil være et lyspunkt i nedlukningen, og det vil ovenikøbet være sikkert i forhold til coronasmitte.

Der er altså ingen grund til ikke at lade landets studenter køre rundt i gaderne.

Lad os derfor give de unge deres studentertid og åbne op for studenterkørsel i hele landet.

Dette er en leder skrevet af 180Graders chefredaktør. 180Grader er en borgerlig-liberal netavis, og det kommer til udtryk i lederne. Vi skelner skarpt mellem vores frie, uafhængige journalistik og vores opinionsstof, herunder ledere.

Læs mere om, hvordan du selv kan bidrage til debatten på 180Grader her.